skip to main content
Summertime

Summertime is een woningbouwproject op de Zuidas met 197 huurappartementen in de vrije sector, waarvan bijna 90% in de middeldure huur. Door het verspringende karakter van de woningen in de gevel en de glazen balkonschermen met bijzondere kleurverlopen onderscheidt het gebouw zich van zijn omgeving, welke voor het merendeel bestaat uit gebouwen met strakke gevels met een kantoorachtige uitstraling.

Summertime bestaat uit twee gebouwen die taps naar elkaar toe lopen, zodat zoveel mogelijk licht het bouwblok kan binnen dringen en de bewoners kunnen genieten van een maximaal uitzicht over de Zuidas. Door de uitkragende volumes zijn alle balkons individueel gesitueerd en geniet men optimale privacy. Het gebouw bevat driekamerwoningen en lofts met vloeroppervlaktes van ca. 66-99 m2. De appartementen hebben een compleet afgewerkte keuken en badkamer, een ruim balkon of terras en een berging in de woning.

Onder de gebouwen bevindt zich een parkeerkelder met circa 150 parkeerplaatsen en in de plint bevindt zich circa 1.100 m2 aan commerciële ruimten. Mede door een groot aantal maatregelen als een alternatieve energieopwekking, lage temperatuurverwarming en groene gevels voldoet dit plan aan de hoge duurzaamheidsambitie die de gemeente aan nieuwbouw stelt.

Prijzen

Het project is bekroond met een AEC Excellence Award voor het toepassen van BIM (Building Information Modelling) bij complexe projecten.

Specificaties

  • Start bouw: 2014
  • Opgeleverd: 2016
  • 197 Huurappartementen in vrije sector
  • Grootte: 60 – 90m2
  • Hoogte: 41m2
  • 1.100m2 commerciële ruimte, kinderopvang
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, AM, Bouwinvest
  • Aannemer: BAM Wonen
  • Architect: Architectenbureau SeARCH

Gerelateerde artikelen

wonen
4

Sociale woningbouw ook in Zuidas

De een gelooft niet dat we het doen, de ander vindt het onzin dat we het wél doen: sociale woningbouw in Zuidas. Ons beleid wijkt niet af van de rest van de stad. Van alle woningen die we nog gaan bouwen, wordt 40% sociale huur en 40% middensegment.
wonen

Zuidas Apotheek geopend in Summertime

De eerste apotheek in Zuidas is sinds 3 september 2018 open. Het is een apotheek met een concept dat inspeelt op een moderne doelgroep. Naast de apotheek zijn ook een huisartsenpraktijk en verschillende medische disciplines aangesloten bij het zorgconcept.
wonen
1

Marietta De Zorzi wil bewoners Summertime bij elkaar brengen

‘We hoorden het in Parijs, op 10 september vorige jaar – mijn verjaardag. Ongelooflijk, we waren ingeloot!’ Drie maanden later verhuisde Marietta De Zorzi naar appartementencomplex Summertime in Zuidas.