skip to main content
Veel werkzaamheden op stapel in Kop Zuidas

Ook in de openbare ruimte zijn we nog niet klaar. De woningen van het complex RIV zijn opgeleverd en direct daarna zijn we begonnen met het aanleggen van de openbare ruimte. Maar de afgelopen tijd hebben deze werkzaamheden stilgelegen. Er moeten een kademuur en een brug komen, maar de technische uitwerking daarvan kost meer tijd dan verwacht. We kunnen nu nog niet zeggen wanneer dit werk zal zijn afgerond. Zodra we dat wel weten, brengen we u op de hoogte.

Suitsupply

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Suitsupply (kavel C2 op het kaartje hieronder) start in februari. Op de begane grond van het complex komt een winkel en onder de grond een parkeergarage. De aannemer is J.P. van Eesteren. De oplevering staat gepland voor begin 2020.

Artis impression hoofdkantoor Suitsupply

SUD en Cordaan

De bouw van een vestiging van zorginstelling Cordaan (kavel G2 op het kaartje) start in maart. De aannemer is De Nijs. Direct daarnaast bouwt aannemer Slokker 45 koopappartementen in complex SUD (kavel G1). Daarvan begint de bouw in april. Beide gebouwen zijn naar verwachting in het najaar van 2019 klaar. Om de bouw van Cordaan veilig te kunnen uitvoeren zal het tijdelijke fietspad in de Eemlandsstraat voor de start worden opgeheven. De groenstrook en het trottoir langs de Eemlandsstraat blijft wel behouden. Fietsen richting het zuiden blijft mogelijk via de Zuidelijke Wandelweg en de Gelrestraat.

Crossover

Ondertussen heeft ontwikkelaar AM in november vorig jaar de aanbesteding gewonnen om het multifunctionele gebouw Crossover te realiseren. Het wordt een zeer duurzaam gebouw, bestaande uit kantoorruimte, woningen en voorzieningen. De bouw start in 2019.

Bestemmingsplan

Crossover vloeit voort uit de nieuwe visie die de gemeente heeft ontwikkeld op Kop Zuidas: minder grootschalige voorzieningen en kantoren, meer woningbouw en kleinschaligheid. Een nieuw bestemmingsplan was nodig, omdat het oude stamt uit een tijd (2010) van andere wensen en verwachtingen (zoals de komst van een theater van Joop van den Ende). Over de voorbereidingen op het nieuwe bestemmingsplan vond in september 2017 een openbare informatiebijeenkomst plaats. We leggen nu de laatste hand aan het ontwerpbestemmingsplan. De verwachting is dat dit binnenkort ter visie wordt gelegd. Als u dat wilt, kunt u daarop uw mening (zienswijze) indienen.

Meer info op 5 februari

Wilt u meer weten over alle ontwikkelingen in Kop Zuidas? Kom dan op maandag 5 februari naar een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennismaken met de aannemers en meer te weten komen over de verschillende projecten. Zo kunt u zich laten informeren over de verschillende werkzaamheden en welke maatregelen er getroffen worden om de hinder ervan te beperken. Het gaat dan bijvoorbeeld over het toepassen van geluidsarme bouwmethoden en over afspraken over hoe en wanneer het zware bouwverkeer het gebied in- en uitrijdt vanaf de Europaboulevard. Zie ook het kaartje hierboven.

Datum: 5 februari 2018
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Old School, Gaasterlandstraat 3-5

Geef uw mening

henk

"De woningen van het complex RIV zijn opgeleverd en direct daarna zijn we begonnen met het aanleggen van de openbare ruimte. Maar de afgelopen tijd hebben deze werkzaamheden stilgelegen. Er moeten een kademuur en een brug komen, maar de technische uitwerking daarvan kost meer tijd dan verwacht." een opmerking als deze is moeilijk serieus te nemen van een organisatie verantwoordelijk voor de meest complexe infrastructurele projecten in dit land... we hebben het hier over een simpele kademuur en een noodbruggetje welke al jaren in de planning staan... En ondertussen gewoon de mensen die daar wonen dan wel gewoon een net troittoir bezorgen (waarvoor geen enkele reden bestaat dat niet iig deels gewoon te realiseren)? Ho maar! Wij hopen als bewoners iig op een snelle realisatie!