skip to main content
23/7 tot 3/8: afsluiting fiets- en voetpad Parnassusweg

Het fiets- en voetpad bij Hourglass, aan de Parnassusweg, dat tussen 23 juli en 3 augustus is afgesloten.

De afsluiting is nodig voor de veiligheid van het voetgangers- en fietsverkeer. Dit in verband met de bouw van Hourglass, ten zuiden van de A10, aan de kant van het tankstation BP. In twee weken tijd gaat aannemer Hurks een corridor monteren: een overkapping op stalen palen met een dak. Dit omdat het fiets- en voetpad dicht langs het bouwproject liggen. Dankzij de corridor kunnen fietsers en voetgangers tijdens het bouwen van de toren veilig het werkterrein passeren op de Parnassusweg. Voor de aanleg van deze corridor heeft de aannemer ruimte nodig. Fietsers en voetgangers worden ter plekke omgeleid.

De bouwput van Hourglas, met uitzicht op The Rock

19 verdiepingen

Het project Hourglass begon in oktober 2017 met het aanbrengen van funderingsdamwanden, gevolgd door graafwerkzaamheden. Onlangs is beton gestort voor de parkeergarage onder het gebouw, die uit twee lagen bestaat. Vanaf augustus begint de aannemer met het maken van de 19 verdieping hoge toren en zal het gebouw gestaag boven het maaiveld gaan uitkomen.

Zuidasdok

In dezelfde periode maakt het project Zuidasdok van de tijdelijke afsluiting gebruik door hier proefsleuven te graven. Op enkele plekken wordt grond weggehaald om te kijken wat er aan kabels en leidingen onder de grond ligt. Dat is nodig om te zorgen dat ZuidPlus, de bouwcombinatie die Zuidasdok realiseert, nog voordat de schop de grond ingaat exact weet hoe het werkgebied eruitziet. Ook onder de grond.

Geef uw mening