skip to main content
Inloop bij 2Amsterdam

Belangstellenden worden bijgepraat over de voortgang van de ontwikkeling 2Amsterdam. Nu de sloopfase achter de rug is, kan worden gestart met de nieuwbouw. De voormalige Twin Towers worden omgevormd tot een multifunctioneel complex van flexibele kantoorruimtes, een 4 sterrenhotel, een semipublieke tuin en restaurants. Voordat het zover is, moet nog het nodig gebeuren.

Volgende bouwfase

In augustus wordt gewerkt aan de bouwkuip door het aanbrengen van damwanden. Deze vormen de ‘buitenmuur’ van de toekomstige parkeergarage.  Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2019 het ‘diepste punt’ van de bouwkuip bereikt.  J.P van Eesteren gaat daarnaast aan de slag met de westelijke toren (naast Atrium). Dit wordt een hotel met op de bovenste laag een skybar. In september wordt de staalconstructie van de skybar gemaakt waarin vervolgens de betonnen vloerelementen gelegd worden die de constructie compleet maken. Ook wordt in september de bouwkraan opgebouwd. Deze komt te staan tussen de hoteltoren en het Atrium. Begin oktober begint het werk aan de nieuwe gevel van het toekomstige hotel. Dit moet rond februari 2019 afgerond zijn.

Beperken van bouwhinder

Alles wordt in het werk gesteld om de bouwhinder tot een minimum te beperken. Zo worden damwanden ‘gedrukt’ en zijn funderingspalen ‘in de grond gevormde palen’. Om de bouwkuip te kunnen maken moeten bestaande objecten uit de grond worden verwijderd. Technisch kan dit helaas alleen maar ‘trillend’ gerealiseerd worden. Voor up-to-date informatie over de bouw van 2Amsterdam kunt u terecht op de bouwinformatiesite.

Valt u iets op of heeft u vragen over de bouw van 2Amsterdam?

U komt met J.P. van Eesteren in contact via 2Amsterdam@jpvaneesteren.nl  of door bouwplaatsmanager Eric van Nes aan te spreken op de bouwplaats. Hij is daar dagelijks te vinden. Bij calamiteiten is J.P van Eesteren dag en nacht bereikbaar op telefoon 0900 – 824 34 73 (TBI-direct).

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, 0800 5065 (altijd bereikbaar) of via contact@zuidas.nl

Geef uw mening