Bereikbaarheid 2Amsterdam

Eduard van Beinumstraat dicht, 2Amsterdam begint

We gaan de bouwlocatie van het project 2Amsterdam bouwrijp maken. Dat betekent onder meer dat we de parkeergarage naast de A10 gaan slopen en kabels en leidingen moeten verleggen. De Eduard van Beinumstraat is tweeënhalf jaar dicht.

Op donderdag 1 februari start aannemer J.P. van Eesteren B.V. met het verwijderen van de verharding. Vanaf 6 februari begint het aanbrengen van damwanden. Dat gebeurt (voor zover nu valt te overzien) door ze de grond in te drukken in plaats van te trillen, hetgeen veel geluidshinder scheelt. Deze werkzaamheden duren waarschijnlijk drie dagen.

Parkeergarage

De sloop van de parkeergarage start 5 maart. Het werk zal een week of acht in beslag nemen. Ook dit werk wordt zo geluidsarm mogelijk uitgevoerd. Er wordt zo min mogelijk gehakt en gebroken. In plaats daarvan wordt het materiaal kapot geknepen.

Werktijden

We werken van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag vinden alleen werkzaamheden plaats waarvan omwonenden weinig hinder ondervinden.

Artist impression 2Amsterdam Foto: KCAP

2Amsterdam

2Amsterdam is de nieuwe naam van de Twin Towers, de voormalige kantoren van AkzoNobel en Stibbe. De gebouwen behoren tot de oudste in Zuidas. AkzoNobel en Stibbe hebben nieuwe kantoren betrokken aan de Beethovenstraat. De oude kantoren waren toe aan renovatie. Bovendien ligt de bijbehorende parkeergarage in het werkgebied van Zuidasdok en moet daarom verdwijnen. In 2Amsterdam komen, naast kantoorruimte, onder meer een semipublieke tuin, een restaurant en een viersterren hotel met skybar.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel