skip to main content
Prinses Irenestraat ligt open, maar het parkje wordt prachtig

De Prinses Irenestraat, met links het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen en rechts hotel CitizenM

Vanaf maandag 14 januari 2019 tot woensdagochtend 16 januari slaat de aannemer palen de grond in, vlakbij het gebouw van de Goede Doelen Loterijen. Ze moeten de bruggetjes dragen die daar over een 7 meter brede, verdiepte groenstrook komen. De groenstrook dient tegelijkertijd als waterberging bij hevige regenval. Op dinsdagochtend, tussen 7.00 en 9.00 uur, gaan de palen de grond in die het dichtst bij het kantoor van de Goede Doelen Loterijen staan. Vanwege veiligheidseisen betekent dit dat er geen mensen in het kantoor mogen zijn. Uiteraard hebben we dit met de medewerkers van de Goede Doelen Loterijen afgestemd. Voor hotel CitizenM, aan de overkant van de straat, gelden geen veiligheidsmaatregelen. Tijdens de werkzaamheden in de Prinses Irenestraat leiden we fietsers bij wijze van proef om met speciale roze borden.

Parkje De Vijfhoek

Ondertussen vordert het werk aan het nieuwe parkje op de kop van de Minervalaan. We leggen het aan bovenop de ondergrondse fietsenstalling Strawinskylaan, op de plek waar voorheen het grasveldje De Vijfhoek lag. De ‘dierenelementen’ zijn inmiddels herkenbaar, evenals de waterpartij. Ook zijn bomen aangeplant. We zijn nu bezig met de afrondende werkzaamheden. Zo moet het gras er nog in en moeten de natuurstenen elementen nog van een coating worden voorzien. De opening volgt dit voorjaar. Een precieze datum volgt nog.

Geef uw mening