skip to main content
Extra rondleidingen Dag van de Bouw 15 juni

De Dag van de Bouw in Zuidas, op zaterdag 15 juni 2019, belooft een evenement te worden dat u niet mag missen. Bent u architectuurliefhebber? Dan heeft u nu de kans om een reis te maken door architectuurwalhalla Zuidas. Vergeet uw camera niet mee te nemen. Meer weten over wat ‘circulair’ nu eigenlijk is? Ga dan mee met een rondleiding door Circl, het vrijwel honderd procent circulaire gebouw op het Mahlerplein. Deze rondleiding eindigt op een van de mooiste daken van Zuidas. Bent u benieuwd wat er zo ingewikkeld én mooi is aan een groot infrastructuurproject? Neem een kijkje bij Zuidasdok. De bouwers van Zuidasdok, aannemerscombinatie ZuidPlus, neemt u mee naar liefst 3 locaties van het project. En tot slot de ‘ever green’ van onze Dag van de Bouw: een kijkje in ondergronds Zuidas. Nee, dit gaat niet over duistere praktijken, maar over het ordenen van een kabelspaghetti in een indrukwekkende kabels- en leidingentunnel.

Bouwplaatsen: vrij toegankelijk

U kunt overigens ook gewoon komen op 15 juni. Tussen 10.00 en 16.00 uur rijden er twee treintjes door Zuidas, die u naar verschillende bouwplaatsen brengen. De aannemers die er werken, hebben deze dag hun werkterreinen opengesteld voor het publiek. U krijgt dus een uniek inkijkje in alles wat komt kijken bij de bijzondere bouwwerken die momenteel in Zuidas verrijzen. Ga bijvoorbeeld naar de skybar van 2Amsterdam, hartje Zuidas. Minstens zo spectaculair is het om uit te stappen bij het nhow Amsterdam RAI hotel, met een schitterend uitzicht over stad en land. Wilt u zien waar straks recht wordt gesproken? Laat een van de twee treintjes u dan naar de bouwplaats van de nieuwe rechtbank brengen. En dan is er natuurlijk nog de ‘high speed’ bouw voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Laat u alles vertellen over de razendsnelle bouw van het EMA-hoofdkantoor.

Meer weten en inschrijven?

Zuidas pakt uit op Dag van de Bouw

Geef uw mening

Peter

Zal vast wel storm Lopen!