skip to main content
Nieuwe straten in Zuidas

Onder andere het European Medicines Agency (EMA) komt aan deze nieuwe straat te liggen. De D. Scarlattilaan en de T. Albinonistraat krijgen een veel groenere uitstraling dan de straten in de buurt nu hebben. Naast grote groenvakken krijgen de straten uiteraard ook laad- en losplekken, fietsparkeervoorzieningen etc. Parkeervakken voor auto’s worden niet aangelegd. Het parkeren van de auto kan in de parkeergarages in de buurt.

Werkzaamheden Domenico Scarlattilaan, Tomaso Albinonistraat en Barbara Strozzilaan

Hoe, wat en wanneer

Het werk begint de 1e week van augustus en duurt naar verwachting tot en met maart 2020. Het werk wordt in delen uitgevoerd. Het deel van de D. Scarlattilaan vanaf de A. Vivaldistraat tot aan EMA is vanaf begin november 2019 gereed. De werkzaamheden rondom het toekomstige Van der Valk hotel, op de hoek van de D. Scarlattilaan en de T. Albinonistraat, vangen vanaf december 2019 aan en worden naar verwachting in maart 2020 afgerond.

De werkzaamheden aan het voetpad van de B. Strozzilaan tot aan de Europaboulevard worden vanaf 2 september t/m 27 september 2019 uitgevoerd. Voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid over het naastgelegen fietspad. Fietsers op hun beurt worden daarom omgeleid via de Europaboulevard en de De Boelelaan. Er is voor het autoverkeer geen hinder.

Geef uw mening

Geert Wesselink

Heel goed nieuws dat bijdraagt aan de levendigheid van onze wijk. Misschien kan de gemeente dan meteen de straatnaam corrigeren. Het is namelijk Tomaso i.p.v. Tommaso. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tomaso_Albinoni :-)

Kim | Amsterdam Zuidas

@Geert, wat een positieve manier om te zeggen dat we eigenlijk best wel een blunder hebben gemaakt. ;-) Bedankt! We gaan het straatnaambordje - en de tekst hierboven - aanpassen.

fred

dat wordt dus weer maanden omrijden met je fiets en vele slechte aanwijzingen ,misschien kan er ook ter plekke eens plattegrond opgehangen worden dan is het voor een ieder duidelijk voor mensen die niet in Amsterdam wonen ,maar dat boeit de deelraad niet al met al het blijft nog maanden een bouwput in dit gebied incl de kop van zuid

Lisa

Het blijft een gebied in ontwikkeling, Fred, ook de komende jaren en dat vraagt van iedereen het nodige;). We spannen ons, samen met de aannemers die in het gebied werken, in om de overlast aanvaardbaar te houden. De omleiding via de Europaboulevard en de De Boelelaan is volgens mij wel een duidelijke. Groet, Lisa

Dirk

Parkeervakken voor auto’s worden niet aangelegd. Het parkeren van de auto kan in de parkeergarages in de buurt. Jammer dat daar er te weinig van zijn

Ted

Goed nieuws! Is er ergens een ontwerp van de nieuwe inrichting te zien?

Remi

Ik hou me ook aanbevolen voor een duidelijke map van de nieuwe straten. Dan kunnen we de navigatie bijwerken. Nu alles grof aangelegd

Lisa

@Ted, na de zomer hebben we een nieuw ontwerp voor de openbare ruimte voor het gebied genaamd Vivaldi klaarliggen. Dit is het gebied tussen de A. Vivaldistraat, Europaboulevard, ringweg A10 en De Boelelaan. Het ontwerp willen we dan graag met jou en de omgeving delen.

Kim | Amsterdam Zuidas

@Ted, Ja leuk he? Dat gaan we even voor je navragen.

Bert Bus

Jammer voor onze provincie Drente,dat hun straatnaam is verdwenen.

Frans Nieuwenhuis

Leuk voor de Italianen dat het nieuwe EMA gebouw aan een Italiaanse straat komt te liggen. Een pleister op de wonde dat ze het EMA zijn misgelopen. ;-)

Kim | Amsterdam Zuidas

@Franks Nieuwenhuis Scherp ;-)