skip to main content
Update: Werk bij station Zuid van 22 op 23 maart

Dit type palen gaat in de nacht van 23-24 maart de grond in. De stalen constructie waaraan de bovenleidingen hangen, heet een portaal.

Update 20 maart 2020

De werkzaamheden in de nacht van maandag 23 maart op dinsdag 24 maart zijn een nacht vervroegd en vinden nu plaats in de nacht van zondag 22 maart op maandag 23 maart.In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 maart trillen we, tussen 01.00 en 04.00 uur ’s nachts, twee funderingspalen van 7 meter lengte de grond in. De werkzaamheden vinden plaats direct ten westen van station Amsterdam Zuid.

Ter voorbereiding

Het trillen van de palen gebeurt ter voorbereiding van het werkweekend van Pinksteren, van 30 mei tot en met 1 juni 2020. Bouwcombinatie ZuidPlus werkt dan verder aan de Brittenpassage, de extra reizigerstunnel voor station Amsterdam Zuid. De Brittenpassage maakt onderdeel uit van project Zuidasdok.

Tramtunnel slopen

ZuidPlus sloopt met Pinksteren de laatste restanten van de in onbruik geraakte tramtunnel, waardoor voorheen lijn 51 reed. Sjaak Gerritsen, projectleider: ‘Op het dak van deze oude tramtunnel staat een portaal dat de bovenleiding van de trein draagt. Dat portaal moet tijdelijk worden verplaatst en hiervoor zijn de funderingspalen nodig. Die trillen we in de nacht van 23 op 24 maart de grond in.’

Postzegel

Gerritsen: ‘We plaatsen de palen nu al, omdat we maar heel weinig ruimte hebben. We moeten werken op een postzegel. Daarbij staan er tijdens het Pinksterweekend veel werkzaamheden in de planning die in relatief korte tijd gerealiseerd moeten worden. Door nu al werk uit te voeren, creëren we iets meer ruimte in die planning.’

Hinder

In de nacht van 22 op 23 maart kunt u mogelijk enige geluidshinder ervaren door het intrillen van de palen. De palen worden in twee keer 15 minuten aangebracht. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van perron 2, op circa 2,5 meter van het spoor.

Geef uw mening

Hans

Goed georganiseerd Sjaak is een professional