skip to main content
Even eruit? Doe een ommetje Zuidas

In het ommetje architectuur neemt stedenbouwkundige en Zuidas-supervisor Ton Schaap u mee door verleden, heden en toekomst van Zuidas. Hij vertelt niet alleen over de architectuur, maar ook over de vernieuwing van station Amsterdam Zuid en de nieuwe woonwijk Ravel. En waarom is de Claude Debussylaan het enige schuine straatje in de wijk?

Appartementencomplex The George

Ommetje groen

Tijdens het ommetje groen laat stadsecoloog Bas Reussien u kennismaken met een geheel andere Zuidas: die van de kleine harde werkers. In alle jaargetijden dragen ze bij aan een leefbare Zuidas. In parken en perken, in straten en bermen. U zult verbaasd staan van het groene leven. En als u goed kijkt, ziet u kunstwerken van Vera van Wolferen die ode brengen aan de kleine harde werkers.

Een verscholen kunstwerkje van Vera van Wolferen

Audiotour

Met behulp van uw telefoon kunt u beluisteren – of lezen – wat u tijdens uw wandeling tegenkomt. In 2022 breiden we het aantal audiotours verder uit. Er valt namelijk nog veel meer te vertellen over Zuidas.

Geef uw mening