skip to main content
Groen, kunstbrug en herinrichting De Boelelaan Midden

Het gaat om het deel van de De Boelelaan dat ligt tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg. Tijdens de bijeenkomst in april liet een landschapsarchitect van het projectteam De Boelelaan Midden zien hoe de uitkomsten van het participatietraject zijn verwerkt in het schetsontwerp van de groenstrook. Het wordt een parkachtige omgeving, met veel plaats voor water en ontmoetingsplekken met bankjes. De voetganger kan straks kiezen uit een snelle route en een ‘dwaalroute’. Wandelen over een vlonder aan het water kan in het huidige ontwerp ook. Aan de westzijde komt een losloop- en uitrenplek voor honden – een belangrijk punt dat bewoners eerder naar voren hadden gebracht.

De kunstbrug

In juli 2020 lieten we u de eerste schetsen van de kunstbrug zien. De door de Amsterdamse kunstenaar Martijn Sandberg ontworpen kunstbrug verbindt de Zuidas met Buitenveldert ter hoogte van de Rosy Wertheimstraat. De verwachting is dat er in de zomer van 2023 overheen gewandeld kan worden.

Schetsontwerp kunstbrug

Infrastructuur en parkeerplekken

Ook de infrastructuur van het middendeel van de De Boelelaan krijgt een nieuwe inrichting. De ventweg wordt bijvoorbeeld een fietsstraat, waarvoor de helft van de autoparkeerplaatsen moet verdwijnen. Dit is in lijn met aangenomen moties vanuit de gemeenteraad, maar roept veel reacties op bij bewoners. Mogelijk kan parkeren-voor-bewoners worden meegenomen in de volgende fase van het project.

Informatie en verslag

Voor toekomstige ontwikkelingen met betrekking tot de herinrichting van de De Boelelaan kunt u het beste deze bouwprojectpagina in de gaten houden. Op dit moment treft u er nog geen informatie aan over de herinrichting, maar als het goed is volgt die snel.

Geef uw mening

Bewoner

Zie nog steeds geen activiteiten op de Boelelaan. Ik las eerder dat in januari 2023 begonnen zou worden met de start van de kunstbrug en deze midden 2023 in gebruik kon worden genomen. Is de hele planning vertraagd?

Caroline de Vries

De planning is inderdaad met een paar maanden verschoven. We verwachten in mei van dit jaar te beginnen met de werkzaamheden aan de kunstbrug en voor het einde van het jaar klaar te zijn.

Bewoner

Is er inmiddels iets te zeggen over de planning?

Redactie | Ilona

Beste bewoner, de werkzaamheden voor de herinrichting van de De Boelelaan midden lopen van 2023 tot en met 2025. De bouw van de kunstbrug start begin 2023, en in de zomer van 2023 is de brug klaar. Meer informatie en de planning zijn te vinden op www.amsterdam.nl/projecten/boelelaan-midden.

Bewoner

Waarom komt de hondenuitlaatplek nu uitgerekend pal voor de balkons en terrassen van bewoners? Gaat dat weer overlast geven, want spelende honden blaffen veelal. Waarom niet aan de oostkant, tegenover de kopse kant van het kantoorgebouw van SpencerStuart, of, eventueel, voor het Crown Plaza?

Bert v.d.Bus

Eigenlijk wordt er al jaren ingesproken door bewoners en andere belanghebbenden,maar zie ik nog steeds geen activiteit op dat middendeel. Ondertussen is het middendeel van de De Boelelaan verworden tot een sleetse racebaan met een gevaarlijke oversteek voor voetgangers en fietsers. De Lex van Deldenbrug had achteraf beter gebouwd kunnen worden in het verlengde van de Willem van Weldammelaan voor een betere verbinding tussen Gelderlandplein en omgeving met Station Zuid. De Lex van Deldenbrug loopt nu eigenlijk "dood" op een langgerekte woonflat aan de De Boelelaan met een lullig poortje richting Groningenstraat.Daarmee heeft dit deel van de Zuidas een kans verkeken zich bij Buitenveldert aan te sluiten; een gemiste kans,dus.

Rutger

jammer dat er geen extra woningen bij komen. Daar langs het water aan de boelegracht, aan de zuidoever, daar zou je zo een hele rits geschakelde 1-gezinswoningen kunnen bouwen. Die groenstrook is nu super breed, en desnoods maak je de gracht een paar meter smaller.

Plato

let wel: de gemeente wil helemaal geen groen meer in der stad , zij willen huizen , groen kost veel onderhoud en stenen brengen meer op, allemaal zeer bekrompen gedachtes in het stadhuis

Pietro Hammel

De gemeente is de laatste jaren juist goed bezig met meer groen in de stad. Dat allemaal heel knap gecombineerd met meer broodnodige woningen.

Monique Disselhoff Gribnau

Verbreding van de groenstrook is niet nodig, die is al breed. De Lex van Deldenbrug stuit op een bloemperkje. Fietsers komen in de knel. En dan wordt de De Boelelaan verlegd, allemaal voor een stukje groen voor de Zuidas. Dat gun ik ze trouwens van harte, maar dit ontwerp is niet gepast!

Sander

Mooi! Meer groen is sowieso een goed idee. Ik ben benieuwd naar het ontwerp.

HvI

Klinkt goed, hopelijk is er blijvend minder plek voor dood blik op straat. Zoveel parkeerruimte is totaal overbodig en eigenlijk gewoon idioot zo dicht bij bij het station met een scala aan perfecte verbindingen.

PLATO

kennelijk is er voor dit soort flauwe kul ineens budget ! gebruik het toch voor zinnige projecten incl.parkeer vakken

Wessel

Parkeervakken voegen helemaal niets van waarde toe aan een omgeving. Ik zie liever 10 groenstroken dan 5 parkeerplekken.

Marnix

Daar zit echt niemand op te wachten hoor