skip to main content
13 tot en met 26 november: geen treinen station Amsterdam Zuid

De werkzaamheden maken geen onderdeel uit van het project Zuidasdok. ProRail gaat hier wissels verplaatsen en vervangen, kabels en leidingen verleggen en seinen verplaatsen. Dit is nodig om op termijn meer treinen te laten rijden tussen Schiphol Airport en Amsterdam Centraal. Door de wissels te vervangen en te verplaatsen in de buurt van station Amsterdam Zuid, kan de Intercity direct (de extra snelle trein tussen Amsterdam en Breda) in de toekomst via de zuidkant door Amsterdam rijden. Hierdoor ontstaat weer ruimte op het spoor aan de westkant van de stad. De ruimte is nodig vanwege de groei van het aantal reizigers en de drukte op de perrons bij onder andere station Schiphol Airport.

Bouwterreinen

ProRail richt twee bouwterreinen in voor het opslaan van materiaal en de bouwkeet van medewerkers. De bouwterreinen liggen aan de Jachthavenweg en de Amstelveenseweg. Om die reden is het fiets- en voetpad Jachthavenweg grotendeels afgesloten van maandag 7 november 6:00 uur tot maandag 5 december 6:00 uur (zie kaartje hieronder).

De rood gestreepte lijn is het afgesloten fiets- en voetpad

Zuidasdok

Zuidasdok maakt van de gelegenheid gebruik om op twee plekken met het werk ‘mee te liften’. Ter hoogte van de nieuw te bouwen Brittenpassage en bij de Schinkelbrug werken we enkele dagen aan de perrons en spoorbrug. We zullen u later uitgebreid over deze werkzaamheden informeren.

Reisinformatie

Van 13 november tot en met 26 november 2022 rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid. Het station blijft goed bereikbaar per metro, bus en tram. Station Amsterdam RAI blijft wel bereikbaar per trein. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of raadpleeg www.9292.nl voor een reisadvies op maat. Bellen kan ook via 0900 9292 (€0,90 cent per minuut). Voor vragen over de werkzaamheden zelf kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact.

Geef uw mening

Peter

Er staat: "Door de wissels te vervangen en te verplaatsen in de buurt van station Amsterdam Zuid, kan de Intercity direct (de extra snelle trein tussen Amsterdam en Breda) in de toekomst via de oostkant door Amsterdam rijden.". Ik neem aan dat niet oostkant maar zuidkant wordt bedoeld. En dat in de toekomstige situatie de Intercity direct aankomt en vertrekt op Amsterdam zuid in plaats van Amsterdam Centraal.

matthijs

maar volgens mij weten ze bij de spoorwegen al jaren niet het verschil tussen noord oost zuid en west . het zou ook fijn zijn als de bewoners van amsterdam zuid over de werkzaamheden waren ingelicht

Imce, Zuidasdok

Beste Ton, we snappen je punt en geven jouw bericht door aan onze collega's van ProRail en NS. De informatie naar reizigers verloopt via NS omdat deze werkzaamheden helemaal los staan van het Zuidasdok project. Overigens is het station wel bereikbaar per metro, bus en tram. Hopelijk heb je daar iets aan.

Ton

Bizar, deze late bekendmaking op een site voor een zeer beperkte groep. De gemmente Amsterdam geeft het pas vandaag door. Ik hoorde enkele weken gelden geruchten, maar kon op internet niets vinden. Bjj het station is me ook niets oogevallen. Waarom niet maanden tevoren al breed aangekondigd, zodat men er bij reisolanning rekening mee kan houden? Hieruit spreekt minachting voor de reiziger of ernstige incompetentie.

Imce, Zuidasdok

Scherp Peter! Het is aangepast.