skip to main content
17 en 18 december: damwanden trillen metroperrons

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Het aanbrengen van damwanden is nodig voor het maken van bouwkuipen. De damwanden houden grond en water tegen, zodat er in de bouwkuip gewerkt kan worden. Dit keer brengen we de damwandplanken de grond in ter hoogte van het overloopbordes bij de metroperrons, naast de karakteristieke glazen koepels boven de passage en de metro-opgang. We moeten dat trillend doen, omdat de planken lang zijn en de ondergrond hard is. In onderstaande video leggen we het verschil uit tussen het trillen en drukken van damwanden.

Zaterdag 17 december tussen 7.00 en 19.00

Op zaterdag 17 december trillen we tussen 7.00 en 19.00 twintig damwandplanken de grond in. Als we de werkzaamheden op zaterdag niet kunnen afronden, gaan we op zondag verder. Alleen bij onvoorziene situaties – zoals onwerkbaar weer of een defect aan een machine – werken we op zaterdagavond na 19:00 uur door. Het intrillen van damwanden kan hinder opleveren in de vorm van trillingen en geluid.

Feestdagen

Tussen 24 december en 1 januari vinden er geen werkzaamheden plaats op de werkterreinen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid bij station Amsterdam Zuid. Tussen 2 en 6 januari voeren we alleen kabel- en leidingwerkzaamheden uit in de Minervapassage. Vanaf maandag 9 januari gaan we weer volledig aan het werk.

Bewonersbrieven

Geef uw mening