skip to main content
Verdubbeling oprit S109 tijdens zomerwerk A10 Zuid

De oprit S109 begint nu al met twee rijstroken, maar gaat verderop terug naar één strook om het verkeer vervolgens de A10 op te leiden. Van 5 augustus 21:00 uur tot 6 augustus 5:00 uur sluiten we de oprit om de witte wegmarkeringen zwart te verven. Ook plaatsen we dan extra borden. Door de verdubbeling kan het verkeer gedurende de zomerafsluiting van de A10 veel beter doorstromen. Omdat de S108 dan dicht is, zal meer verkeer via de oprit S109 naar de A2 richting Utrecht en A10 Oost de stad uit rijden. De verdubbeling zorgt zo voor minder druk op het wegennet van Amsterdam.

5 tot 14 augustus: afsluiting A4 en A10 Zuid

Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus gaan de A4 en de A10 Zuid dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. We schuiven dan twee gigantische delen van het dak voor de Brittenpassage, de nieuwe reizigerspassage van station Amsterdam Zuid, op hun plek. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. We verdubbelden de oprit S109 al eerder tijdens grootschalige afsluitingen van de A10 Zuid, namelijk in 2019 en 2022. Mede door die maatregel ontstond toen geen grote verkeershinder bij de oprit.

Omleiding en terugbrengen oude situatie

Tijdens de nachtafsluiting van de oprit S109 kan verkeer omrijden via de Europaboulevard, President Kennedylaan en de Utrechtsebrug naar de A2 richting Utrecht en de A10 Oost. Deze omleidingsroute wordt met borden aangegeven. In de nacht van 13 op 14 augustus brengen we de oude situatie weer terug, waarvoor oprit S109 opnieuw zal worden afgesloten.

Ask&Go

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok, en via Whatsapp vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dat kan op twee manieren:

  • Scan de QR-code
  • Ask&GO QR Code werkzaamheden A10 Zuid

Geef uw mening

Van Rutte

Vraag: is het mogelijk te rijden van Beethovenstraat via de boelelaan s109 naar a10 en dan a1 oostwaarts? Of beter grote bocht s108, a9,a2,a9 en daarna a1 oostwaarts? .

Imce, Zuidasdok

Goedemorgen Van Rutte, Als ik je goed begrijp kunnen beide opties. Je kunt het beste jouw routevraag aan Aak&Go sturen. Ze geven binnen 10 minuten antwoord. Vaak ook met een kaartje erbij waarop jouw route staat.

Nuancelot

Wat niet geheel duidelijk is in tekst en beelden, is dat de A4 dicht is in oostelijke richting vanaf knooppunt Badhoevedorp, en dat naast de A10 Zuid dus ook de A10 West in noordelijke richting niet bereikbaar is vanaf de A4... De informatie hier is wel heel eenzijdig op de Zuidas gericht en het is dus niet duidelijk hoe de S107 en S106 op/afritten van de A10 West bereikbaar zijn.

Van Rutte

Vraag: is het mogelijk van beethovenstraat via de boelelaan , s109, naar a10 en a1 apeldoorn te rijden of beter grote bocht via s108, a9, a2, a9 naar a1 apeldoorn etc? Bedankt

Imce, Zuidasdok

Hoi Nuancelot, We doen ons best om helder te communiceren in tekst en beeld. En we doen dat ook op verschillende manieren: advertentie, animatie, kaartjes etc. We snappen ook dat je soms meer informatie nodig hebt voor je route. Dat is precies de reden dat we Ask&Go in het leven hebben geroepen. Dus als je een vraag hebt, neem contact met ze op. We hebben ook een overzicht gemaakt met de belangrijkste omleidingen. https://zuidas.nl/blog/2023/07/31/reisadvies-nodig-vraag-askgo/

Pascal

Dank voor de info. Mijn begrip is dat alleen de zuid zijde van de A10 zuid (dus voor verkeer richting het Oosten) dicht gaat en niet de noord zijde (voor verkeer richting het westen). Ik heb het idee dat veel mensen dat niet weten. Wellicht goed omdat nog helder(der) te communiceren?

Imce, Zuidasdok

Beste Pascal, jouw begrip is prima! De A4 en A10 Zuid is dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp voor verkeer richting het oosten ofwel A1 Hengelo en A2 Utrecht.