skip to main content
De A10 Zuid gaat dicht, kom kijken waarom

Hopelijk weet u inmiddels dat de A4 en A10 Zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp vanaf 5 augustus om 22.00 uur tot maandagochtend 14 augustus 05.00 uur dicht zijn in de richting Utrecht/Hengelo. De andere kant op blijft de A10 gewoon open. Er rijden minder treinen. Voor een persoonlijk reisadvies kunt u terecht bij Ask&Go. Er zal flinke hinder zijn, maar niet getreurd: we gaan er ook iets leuks van maken. Dus pak de fiets, metro, tram of bus – lopen kan natuurlijk ook – en kom vooral kijken.

Zomer Keet op het Mahlerplein

Sinds 20 juli staat de Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein (naast het station). We organiseren vandaar tal van activiteiten, en hebben ons aanbod in de week van 7 augustus verder uitgebreid.

Wat is er te doen van maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus? Een overzicht

Spektakel vanaf het perron

Bij station Amsterdam Zuid graven we de A10 af over een lengte van zo’n 100 meter. Ook verwijderen we twee treinsporen. Nieuwsgierig wat er dan te zien is? Meld u aan om het van dichtbij te bekijken. En laat u bijpraten door een van onze experts.

Wanneer?

 • Maandag 7 augustus: 10.00 – 11.00 uur, 11.00 – 12.00 uur en 14.00 – 15.00 uur
 • Woensdag 9 augustus: 11.00 – 12.00 uur en 14.00 – 15.00 uur
 • Vrijdag 11 augustus: 10.00 – 11.00 uur en 11.00 – 12.00 uur

Schuiven met 7 miljoen kilo

De apotheose van alle werkzaamheden. Twee loeizware delen van het dak voor de tweede stationspassage schuiven we centimeter voor centimeter naar hun plek. Een staaltje vakmanschap dat u gezien moet hebben.

Wanneer?

 • Woensdag 9 augustus: 20.00 – 21.00 uur en 21.00 – 22.00 uur

Kijkje in het zenuwcentrum

De afsluiting van een van de drukste wegen van Nederland is niet zomaar iets. Een team van verkeerskundigen monitort permanent hoe het er voorstaat op de omleidingsroutes en stuurt het verkeer waar nodig bij. Fascinerend om zelf eens te zien hoe dat gaat.

Wanneer?

 • Dinsdag 8 augustus: 13.00 – 14.00 uur
 • Vrijdag 11 augustus: 13.00 – 14.00 uur

TukTuk Tours door Zuidas

Op expeditie door Zuidas? Per elektrische tuktuk laten we u niet alleen zien wat er rond het station gebeurt, maar ook hoe de wijk Zuidas zich ontwikkelt. Er is beperkt plek, want per rit kunnen vier personen mee.

Wanneer?

 • Maandag 7 augustus, dinsdag 8 augustus, woensdag 9 augustus, donderdag 10 augustus en vrijdag 11 augustus
 • Tijden: 10.00 – 11.00, 11.30 – 12.30, 13.00 – 14.00, 14.30 – 15.30 en 16.00 – 17.00 uur
  (! op vrijdag is er geen tour om 16.00 uur)

Versier een damwand!

Enorme hoeveelheden damwanden brengen we in de grond en daarna zie je er nooit meer iets van terug. Behalve nu. Naast de Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein ligt een stuk damwand. Dat mag u – samen met uw kinderen bijvoorbeeld – komen versieren.

Wanneer?

 • Dinsdag 8 augustus: 10.30 – 12.00 uur

Zuidas, werk in uitvoering

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zo veel bouwwerkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden. Hoe bouw je een stadswijk, terwijl de winkel openblijft? En hoe voer je tegelijkertijd allerlei andere projecten en programma’s uit? Onze expert vertelt u erover.

Wanneer?

 • Maandag 7 augustus: 15.00 – 16.00 uur

De architectuur van Zuidasdok

Architect Reinald Top van bureau ZJA geeft u een blik in de toekomst van het enorme project Zuidasdok.

Wanneer?

 • Donderdag 10 augustus: 15.00-16.00 uur

Zuidas Madurodam

Wandel door de toekomst in ons informatiecentrum. Naast onze geweldige maquette heeft het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok er een publiekstrekker van jewelste bij: onze voorlichters nemen u mee op een virtuele wandeling door het vernieuwde station Amsterdam Zuid.

Wanneer?

 • Maandag 7 augustus: 13.00 – 14.00 uur
 • Donderdag 10 augustus: 13.00 – 14.00 uur

Ons informatiecentrum is vernieuwd

Los van deze bijzondere rondleidingen kunt u altijd een bezoek brengen aan het vernieuwde Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok, in het WTC. We zijn geopend van maandag t/m donderdag, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Geef uw mening

Kaya

Als het na 10 min stopt dan vind ik het niet zo erg, maar soms ook binnen paar seconde. vind het wel jammer met zo een project. niks aan te doen dus.

Imce, Zuidasdok

Hoi Kaya, het kan zijn dat je halverwege het filmpje inlogt. Dan is het natuurlijk geen 10 minuten. Als je bij het stilvallen van het beeld gelijk op ‘refresh’ drukt, heb je de volle 10 minuten. Overigens, met een up-to-date browser en een goede wifi/internetverbinding zou de livestream zonder haperingen te volgen moeten zijn. Sluit voor de zekerheid op uw computer nog programma’s af die de achtergrond draaien en voor extra vertraging kunnen zorgen. Wilt u dit nog controleren? Mocht het desondanks niet lukken, maandag kunt u op de website de timelapse van alle werkzaamheden zien.

Paul van Doornewaard

In de organisatie rondom de huidige operatie ben ik als oud Heijmans-man zeer geïnteresseerd. Is het mogelijk om iets te laten zien van de monitoring; ik probeer me er iets bij voor te stellen, maar denk dat het nog complexer is. Succes met het verder verloop van de operatie. Dank, Paul van Doornewaard

Enzo knol

Waarom is A10 zuid dicht kan er iemand reageren op me reacties

Imce Hofman - Zuidasdok

Dag Enzo, Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. De afsluiting duurt tot maandag 14 augustus 2023.

Klaas van Buren

Hier dezelfde vraag, waarom blijven de camera's niet "doorlopen".

Kaya

Ik ben dit via de cameras aan het volgen, maar ze lopen steeds vast na een paar seconden. soms kan je ook minuten erna kijken voor ze vastlopen. is dit expres zo of?

Redactie

Beste Klaas en Kaya, voor deze werkzaamheden zenden we de webcambeelden met een vertraging van 10 minuten uit. Je krijgt dus iedere keer een film van 10 minuten te zien. Dat is precies de reden dat na 10 minuten het beeld stilvalt. Je kunt het beeld op je PC actualiseren met bijvoorbeeld F5. We zenden met vertraging uit, omdat we bij ernstige calamiteiten de mogelijkheid willen hebben om de webcam uit te zetten. Ik hoop dat je dit begrijpt.