skip to main content
Aanleg openbare ruimte Onderzoeksgebouw VU

Binnenin het Onderzoeksgebouw VU wordt hard gewerkt aan de afbouw. Vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 20 oktober 2023 gaan we in de openbare ruimte eromheen aan de slag, als we het nieuwe gebouw aansluiten op de waterleiding en het riool. We gebruiken deze gelegenheid ook om een nieuwe groenstrook toe te voegen tussen de gevel van het gebouw en het fietspad langs de De Boelelaan. Er gelden in deze periode verschillende omleidingen, begeleid door een verkeersregelaar. Nood- en hulpdiensten kunnen altijd gebruik maken van een ‘bypass’ van betonnen platen die we eind juli 2023 al hebben aangelegd.

Maandag 21/8 tot en met vrijdag 1/9

We beginnen met het openleggen van de grond langs de De Boelelaan. We beginnen bij het sportterrein van SC Buitenveldert en werken toe naar het kruispunt De Boelelaan/Gustav Mahlerlaan. Het voet- en fietspad zijn afgesloten. Voetgangers en fietsers worden bij zowel de tramhalte De Boelelaan/VU als bij de kruising De Boelelaan/Gustav Mahlerlaan omgeleid naar de zuidkant van de De Boelelaan. Auto’s, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten hebben geen last van de werkzaamheden.

Weekendwerk: zaterdag 2/9 tot maandag 04/09

In dit weekend werken we aan de aansluitingen voor een vuilwaterafvoer (VWA) en een hemelwaterafvoer (HWA), onder de rijbaan van de De Boelelaan. Voetgangers en fietsers worden ook nu bij zowel de tramhalte De Boelelaan/VU als bij de kruising De Boelelaan/Gustav Mahlerlaan omgeleid naar de zuidkant van de De Boelelaan.

Het autoverkeer over de De Boelelaan in westelijke richting wordt via de Buitenveldertselaan, de Van Nijenrodeweg en de Van der Boechorststraat terug naar de De Boelelaan geleid. Verkeer voor het tankstation aan de Parnassusweg hoeft dan alleen nog een klein stuk via de Gustav Mahlerlaan. De omleiding is gepland in de periode waarin ook de Parnassusweg-stad-uit afgesloten is. De hinder in de De Boelelaan is daardoor beperkt: het meeste verkeer gaat door de genoemde werkzaamheden toch al via de Amstelveenseweg en de Beethovenstraat richting de A10. Op maandagochtend 06.00 uur wordt de rijbaan voor verkeer weer vrijgegeven.

Maandag 04/09 tot en met vrijdag 06/10

We hebben een maand nodig om het kabel- en leidingenwerk af te ronden en een nieuwe drinkwaterleiding te koppelen aan het bestaande netwerk van de Gustav Mahlerlaan. Ook leggen we in datzelfde tracé een datakabel en wordt een water aftappunt (hydrant) voor de brandweer geplaatst. Voetgangers en fietsers worden wederom bij zowel de tramhalte De Boelelaan/VU als bij de kruising De Boelelaan/Gustav Mahlerlaan omgeleid naar de zuidkant van de De Boelelaan. Aan de noordwestzijde van de Gustav Mahlerlaan moeten fietsers een dag lang te voet langs de werkzaamheden, ook voetgangers hebben te maken met een kleine omleiding. Auto’s, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten ondervinden geen hinder.

Maandag 09/10 tot en met vrijdag 20/10

We hergebruiken de oude bestrating voor het inrichten van de nieuwe straat. Aan de ruimte tussen het Onderzoeksgebouw VU en de De Boelelaan voegen we een nieuwe groenstrook toe. Als het werk gedaan is zet de bouwer van het Onderzoeksgebouw VU bouwhekken neer op twee meter uit de gevel en langs het voetpad. Voetgangers en fietsers worden net zoals in voorgaande fases bij zowel de tramhalte De Boelelaan/VU als bij de kruising De Boelelaan/Gustav Mahlerlaan omgeleid naar de zuidkant van de De Boelelaan. Gemotoriseerd verkeer heeft ook tijdens deze laatste werkzaamheden vrij baan.

Geef uw mening