skip to main content
Middenfietspad Beatrixpark weg vanwege woningbouw

Net ten oosten van het kantoor van AkzoNobel ontwikkelt Breevast twee woontorens met een ondergrondse parkeergarage. Op de plek waar het fietspad nu loopt wordt hiervoor een bouwterrein aangelegd. Naar verwachting start eind volgend jaar ook de ontwikkeling van het terrein ten oosten van het Sint Nicolaas Lyceum, waar woongebouw Habitat Royale komt. Ook dit gebouw krijgt een ondergrondse parkeergarage. De twee garages worden ondergronds met elkaar verbonden en krijgen een in- en uitrit aan de Christiaan Neefestraat. Om de twee garages met elkaar te verbinden, moet het huidige fietspad doorkruist worden.

Fietsroute komt na enkele jaren terug

Het verwijderen van de aansluiting vanaf het Beethovenplein op het fietspad en het fietspad zelf duurt ongeveer drie weken. Vanaf 1 november is het fietspad definitief gesloten. Na oplevering van Habitat Royale en de twee woontorens van Breevast, bouwen we de fietsroute weer terug op een iets andere plek. Dat is naar verwachting eind 2026. Tot die tijd kunnen fietsers over de Prinses Irenestraat van en naar het Beatrixpark en de RAI fietsen. Er blijft voldoende ruimte over op het fietspad voor tweerichtingsverkeer.

Geef uw mening

Marlies | Amsterdam Zuidas

Het middenfietspad wordt er tijdens de bouwwerkzaamheden uitgehaald. In de eindsituatie komt er een fietspad terug. Dat is onderdeel van de groene inrichting van de openbare ruimte rond de woontorens.

Ceasar

het is toch bekend , dit college wil geen groen , maar juist meer stenen , zij moeten ook zo gauw mogelijk in die wacht geld regeling

Iris

Helemaal mee eens! En deze woningen zijn alleen voor de zeer welgestelden, niet voor mensen die echt een woning nodig hebben. Dus nog meer rijke expats. Minder groen voor meer rijken.

Marnix

Ja, waar gaan anders al nieuwe Amsterdammers wonen? In bomen?

Hans

In feite is dit het gevolg van de keuze van Amsterdam om groen van het Beatrixpark nog meer op te offeren voor steen. En dat met een bestuur dat door GroenLinks wordt beheerst die zegt voor groen en fietsers te zijn maar in werkelijkheid heel andere dingen doet.

Oetze

Jammer dat het fietspad moet wijken als Amsterdam de bewoners op de fiets wil hebben.