skip to main content
In beeld: The Newton in Kop Zuidas opgeleverd

Na twee jaar lang bouwen werden deze week de 101 energiezuinig appartementen van The Newton in Kop Zuidas opgeleverd. Het door Diederendirrix Architecten ontworpen complex is niet alleen van de buitenkant, maar ook van binnen om door een ringetje te halen.

De gevel van The Newton
Woonkamer in een van de voorbeeldappartementen
Raampartij van vloer tot plafond

Appartementen tussen 46 en 110 m2

In september van dit jaar brachten we nog een bezoek aan The Newton, waar toen de laatste puntjes op de i werden gezet. Zo werden de laatste plantenbakken (voor rondom de gevels) omhoog gehesen, terwijl aannemer Pleijsier Bouw binnen de laatste hand legde aan de afwerking. Inmiddels is de verhuur gestart van de 101 appartementen, variërend in grootte tussen de 46 en 110 m2.

Hogelandplein

In de driehoekige plint van het gebouw (begane grond) is ruimte voor een commerciële ruimte van 175 m2. Deze ruimte grenst aan het nog op te leveren Hogelandplein. Op de eerste verdieping van het gebouw is een collectieve daktuin met groenblijvende planten aangelegd. Rondom het complex komen watervertragende groenstroken, die grote hoeveelheden regenwater kunnen opvangen om het riool bij zware buien te ontlasten. 

Het Hogelandplein met links The Newton, in het midden Crossover en rechts Terrace Tower
Trap naar de daktuin van The Newton
Rondom The Newton komen watervertragende groenstroken

Partijen

The Newton is in opdracht van ontwikkelaar COD ontworpen door Diederendirrix architecten en sluit door zijn rijke baksteenarchitectuur aan bij de bouwstijl van de aangrenzende Rivierenbuurt. De stedelijke daktuin is van de hand van Felixx Landscape Architects and Planners.

Geef uw mening

j.p.jongkind

Ik word helemaal lijp van al dat groen en voldoet zeker aan de klimaat eisen die Groen link en Partij voor de Andere willen. Daar doen wij het voor en leveren graag onze vervoermiddelen voor in!!!!!!!!!!

Lola

Zonder groen geen zuurstof meneer Jongkind, ook u heeft dat hard nodig als u wilt blijven ventileren.

Socrates

Krijg toch de indruk dat er nog niemand woont, er is m.i. ook teveel rondom het gebouw met bouwvakkers

Marlies | Amsterdam Zuidas

Klopt, de nieuwe bewoners zullen over een week of twee hun intrek in de nieuwe woningen kunnen nemen.