skip to main content
AFC

De aanleg van nieuwe faciliteiten voor de Amsterdamsche Football Club (AFC) op het sportpark Goed Genoeg in Zuidas is voltooid. Het sportpark staat ter beschikking van een aantal scholen in de omgeving. Ook kinderen die in de nog te realiseren woonwijk Ravel naast het sportpark komen te wonen, kunnen er straks een balletje trappen.

Gefaseerd aangelegd

De werkzaamheden vonden gefaseerd plaats, zodat er tijdens de aanleg gewoon gevoetbald kon worden. Het nieuwe sportpark heeft vijf nieuwe kunstgrasvelden. Het nieuwe clubgebouw werd in 2020 opgeleverd. Op 4 september 2021 werden het sportpark en clubgebouw officieel in gebruik genomen. Daarna werd nog tussen april en juni 2022 het vijfde veld noordwaarts verplaatst om ruimte te maken voor woonwijk Ravel, waarmee de vernieuwing van het sportpark was afgerond.

Aannemers en ontwerp

Aannemer HSB Bouw is verantwoordelijk voor het clubhuis en de tribunes rond het nieuwe hoofdveld, aannemer Sallandse United is verantwoordelijk voor de velden en alle logistiek daaromheen.

AFC is overigens geen eigenaar en beheerder, dat is de gemeente Amsterdam. AFC is wel de hoofdhuurder van het sportpark.

Gerelateerde artikelen

Water in en brug over Ravelgracht

Weer een mijlpaal voor de toekomstige woonbuurt Ravel: de statige toegangsbrug naar de velden van AFC is klaar. De gracht die we eronder uitgroeven, staat inmiddels voor de helft vol met water. We werken nog aan de openbare ruimte eromheen.
2

Ruimte voor woonbuurt na verplaatsing laatste veld AFC

Ook het vijfde en laatste veld van AFC is noordwaarts verplaatst. Daarmee is de vernieuwing van het sportpark voltooid. En er is ruimte ontstaan voor de nieuwe woonbuurt Ravel, waar we de komende jaren zo’n 1.350 woningen gaan bouwen.
1

Nieuw sportpark en clubgebouw AFC officieel in gebruik

Het nieuwe openbare sportpark Goed Genoeg en het nieuwe clubhuis van AFC zijn op zaterdag 4 september 2021 officieel in gebruik genomen. De velden zijn een stukje noordwaarts opgeschoven, om ruimte te maken voor de nieuwe woonbuurt Ravel.