skip to main content
Business district

Business district

Zuidas is een internationaal hoogwaardig kennis- en zakencentrum en een van de belangrijkste kantorenlocaties van Nederland. Om aan de toekomstige vraag naar A-kwaliteit kantorenvastgoed te kunnen blijven voldoen, gaat de bouwontwikkeling ook de komende jaren door. Dat geldt ook voor de bouw van woningen en voorzieningen.

Investeren in Zuidas

De leegstand is historisch gezien gemiddeld lager dan in de rest van Amsterdam. Tot 2030 wordt in Zuidas nog ruim 1 miljoen m2 aan kantoren, woningen en voorzieningen gerealiseerd. Voor ontwikkelaars en beleggers zijn er dus interessante investerings- en ontwikkelmogelijkheden. Hoogwaardige bedrijven vestigen zich graag in Zuidas vanwege:

  • de gunstige ligging ten opzichte van het historisch centrum
  • het hoogwaardige niveau van voorzieningen
  • de kwaliteit en duurzaamheid van de gebouwen
  • de bereikbaarheid (ov/auto) en ligging t.o.v. Schiphol
  • de aanwezigheid van hoogopgeleid talent
  • grootschalige concentratie van zakelijke dienstverleners
  • de uitstekende digitale infrastructuur

Zakelijk

Zuidas is een internationaal hoogwaardig kennis- en zakencentrum. Een groot aantal ondernemingen is actief in de financiële, juridische en zakelijke dienstverlening. Inmiddels hebben ook bedrijven uit andere sectoren Zuidas ontdekt als de ideale vestigingslocatie. Het gaat bij elkaar om een groot aantal toonaangevende bedrijven en instellingen, waaronder Google, AkzoNobel, ABN Amro, Vrije Universiteit, VU Medisch Centrum en het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Daarnaast biedt Zuidas ruimte aan de detailhandel. Deze ondernemers vestigen zich in de ‘plinten’ van gebouwen: de begane grond en de eerste verdieping. Zo dragen zij in belangrijke mate bij aan het voorzieningenniveau – en daarmee aan een prettig leefklimaat in Zuidas.