skip to main content
Zuidas leeft

Zuidas leeft

Zuidas groeit uit tot een levendige woonwijk, vooral omdat er steeds meer mensen komen wonen. Het aantal horecagelegenheden, winkels, culturele, sport- en zorgvoorzieningen neemt toe. Er vinden grote en kleine evenementen plaats. Naast de bewoners dragen de tienduizenden mensen die er werken en studeren bij aan de ontwikkeling van Zuidas tot een plek waar wat valt te beleven en waar mensen elkaar ontmoeten.

Wonen

Zuidas ontwikkelt zich tot een populaire, internationale woonwijk, met bijzondere aandacht voor architectuur, een groene openbare ruimte en een hoog voorzieningenniveau. Eind 2017 telt Zuidas circa 2.600 woningen. In 2030 zijn dat er 7.000 woningen. We werken aan gemengde woonmilieus, die passen bij de identiteit van Zuidas én bij de Amsterdamse traditie van gemengde wijken. Zo bieden we ruimte aan starters en studenten, die veelal vooral tijdelijk ergens wonen. En aan kopers die zich vaak meer binden aan een wijk en eerder geneigd zijn te investeren in hun woning en woonomgeving. De aanwezigheid van studenten vinden we belangrijk, omdat studenten zorgen voor levendigheid op straat en de internationale uitstraling vergroten. Zuidas krijgt een steeds gevarieerder woningaanbod: van sociale huurwoningen, studentenhuisvesting, koop- en huurappartementen in het midden- en dure segment tot en met luxe penthouses. Voor alle woningtypen geldt dat we inzetten op hoge kwaliteit: veel licht, hoge plafonds, weinig onderhoud, energiezuinig, liften, berging en inpandige parkeergelegenheid. De ambitie is om van Zuidas een geliefd woongebied te maken voor jong en oud. Een wijk met een grote verscheidenheid aan nieuwe, lichte woningen in een hoogstedelijke omgeving en met een moderne en kosmopolitische sfeer.

Belangstelling voor wonen in Zuidas?

Bekijk de pagina Wonen in Zuidas.

Opening parkje Vijfhoek
Jan Vonk

Evenementen

Met de komst van steeds meer bewoners neemt de levendigheid in Zuidas toe. Er zijn culturele evenementen, zoals het Grachtenfestival en Art Zuid. Sportieve activiteiten, zoals de Zuidas Run en de ZuidasCup. Ook het Zuidas Culinair Zomerfeest is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend fenomeen. Instellingen als de VU, Circl en De Nieuwe Poort hebben een aansprekende maatschappelijke en culturele programmering. En dan zijn er nog cafés, restaurants en hotels met verrassende discussieavonden en live muziek. In snel tempo verovert Zuidas een volwaardige positie in het uitgaansaanbod dat Amsterdam te bieden heeft.

Benieuwd naar de evenementen in Zuidas?

Bekijk hier de agenda.

Voorzieningen

Zuidas biedt uitstekende sport- en studiefaciliteiten, eersteklas zorgvoorzieningen, fijne winkels en een aantrekkelijk aanbod van horeca. Mede dankzij de aanwezigheid van internationale bedrijven heeft Zuidas een eigen, kosmopolitisch karakter. Tegelijkertijd wordt het meer en meer een gezellige, typisch Amsterdamse wijk voor mensen van alle rangen en standen, met scholen, winkels, crèches, hotels, cafés en restaurants.

Leven in Zuidas