skip to main content
Bouw Zuidasdok weer live te zien

Ter plekke kijken is niet zo eenvoudig, omdat de bouw plaatsvindt tussen de sporen en achter bouwschuttingen. Maar via de twee webcams kijkt u eerste rang

Noordelijke camera

De noordelijke camera staat op het dak van het Atrium en geeft momenteel zicht op de bouw van de dakdelen 2 en 3 van de nog te bouwen Brittenpassage. Voor deze nieuwe reizigerstunnel zijn zeven dakdelen nodig. Het eerste dakdeel schoven we in november 2019 op zijn plek, het tweede bouwen we nu en het derde dakdeel het komend voorjaar. Zowel het tweede als het derde dakdeel schuiven we vanaf dit bouwterrein in augustus 2021 naar hun definitieve locatie.

Zuidelijke camera

De zuidelijke camera staat op het dak van Baker McKenzie en geeft zicht op het bouwterrein naast de snelweg A10 Zuid. Vanaf hier schoven we in november 2019 het eerste dakdeel door de A10 naar zijn plek. In een latere fase van het project zal deze camera ook weer interessant beeld opleveren.

Geef uw mening

Johan

Hoi Jasper, Paar dagen geleden een plaatje gezien met de tunnel direct naast de snelweg. Heb helaas geen link, vergeten.

Imce, Zuidasdok

https://zuidas.nl/blog/2023/07/28/start-aanbesteding-tunnel-a10-zuid/

Imce, Zuidasdok

Beste Johan, Hierbij ontvang je een link naar het artikel over de aanbesteding van de tunnel. Ik denk dat je deze impressie bedoelt.

Jasper

Gaaf om te zien! Gaat de A10 dan strkas ondergronds onder de Brittenpassage? Het is mij niet duidelijk waar er straks gegraven gaat worden.

Imce, Zuidasdok

Hoi Jasper, Sorry voor mijn late reactie. Op onze webcam kun je de graafwerkzaamheden volgen. Deze is te zien op onze website, maar ook op https://bouw.live/zuidasdok-amsterdam/.

Fred vanVliet

Mooi om te zien. Ik zat even naar wat toekomstplaatjes te kijken, en vroeg me daardoor af, of de betonplaat die nu onder de snelweg wordt gelegd, op termijn nieuwe sporen gaat dragen? Eigenlijk dus een soort tussenfase dat de snelweg er overheen loopt

Redactie

Beste Fred, dat klopt helemaal. De betonnen plaat die nu onder de snelweg is geschoven is ter voorbereiding van het extra perron met twee treinsporen dat station Amsterdam Zuid gaat krijgen. Als de A10 hier onder de grond ligt, zie je op deze plek een vijfde en zesde spoor met daar tussenin het perron.

René Jansen

Echt supermooi dit live te hebben mogen zien! Complimenten voor de dames omgevingsmanagers voor het sprankelende en leuke verhaal! Genoten en een ritje vanaf de Veluwe meer dan waard. Ik kijk uit naar de volgende rondleiding, hartelijke dank !!

René Jansen

Prachtig!! Wanneer vindt de eigenlijke schuif van de betondelen plaats=

jan

vandaag

Redactie

Beste René, het schuiven gebeurt op 9 augustus vanaf ongeveer 19.00 uur en gaat zo'n 14 uur duren. Kijk dan vooral naar de webcam of kom live naar het schuiven kijken, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar op woensdag om 22.00 uur. Inschrijven kan via https://www.supersaas.nl/schedule/Zuidas/Zuidas_Zomer_Keet_2023?view=free

Tjeerd Dooijes

Als ik naar de site zuidas.nl ga, waar vind ik dan de live webcam? Nu lukt het alleen via een omweg.

Redactie

Beste Tjeerd, Als je in de balk hierboven klikt op Zuidasdok, zie je meteen de webcam (onder het beeld kun je ook nog kijken naar twee webcams vanaf de noordzijde). Veel plezier!

Nico Stibbe

Het beeld van de Zuidelijke camera is te zien via: Zuidasdok-Zuidas

Nico Stibbe

Zuidas: beroeps leugenaars ., Live me hoela, overdag nacht opnames en des nachts voloop zon Ik verlang uit leg... te meer daar ik mezelf voor schut zet door iemand de weg te wijzen ,, terwijl ik jullie me wat een you tube voorschotelen. Beneden elk pijl, zelfs beneden het NAP !

Jipster

Helaas geen beeld van de zuidkant

Redactie

Beste Jipster, dank voor het doorgeven! Deze camera is nu ook weer te zien.

Dolf Krimp

Bij Bouw.live kan je alles zien.

Cees Wolterman

Geen camera beeld op mijn tablet? Hoe kan dit?

Redactie | Ilona

Beste Cees, met een up-to-date browser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, of Safari voor Apple) die hmtl 5 ondersteunt, kunt u de livestreams van deze website op tablet bekijken. Ik hoor graag of het is gelukt!

Adri Jongeling

Beeld is een stuk beter zo. Werkzaamheden veel beter te volgen.

Annick | Zuidas Amsterdam

Beste Adri, Dank je wel, leuk om te horen. Veel kijkplezier en als je nog vragen hebt, dan horen we ze graag.

Adri Jongeling

Nog steeds geen beeld van de zuidelijke camera.

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Adri, deze staat nu niet op onze website omdat er vrij weinig te zien valt. Zodra het weer interessant is zetten we 'm weer aan.

Willem Veenstra

Jammer dat de lens van camera twee nat is........