skip to main content
Damwanden verwijderen en aanbrengen bij station Amsterdam Zuid

Nieuwe update:

Het verwijderen van oude en het aanbrengen van nieuwe damwanden, gepland voor zaterdag 10 en zondag 11 september, is uitgesteld. Dit omdat er aanpassingen nodig zijn in de werkwijze. De overige werkzaamheden, zoals aan de bovenleiding, gaan wel door. Daardoor blijft de aangepaste dienstregeling van het GVB van kracht.

Update:

Vanwege de werkzaamheden is op zaterdag 10 en zondag 11 september maar één doorgaand metrospoor beschikbaar. Het GVB rijdt met aangepaste dienstregelingen. Metro 50 rijdt tussen Isolatorweg en Gaasperplas. Metro 51 en 53 rijden niet.

Na de grootscheepse werkzaamheden in juli pakken we de draad weer op: we werken verder aan de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. Het werk in september en oktober vindt plaats op het werkterrein tussen de metrosporen, direct ten westen van het station. Het verkeer heeft er geen last van, maar mensen die in de buurt wonen of werken kunnen te maken krijgen met geluidhinder.

Het werkterrein tussen de metrosporen

29 augustus t/m 9 september

We verwijderen damwandplanken die in de weg staan voor de bouw. We doen dat tussen 07.00 en 19.00 uur. Sommige wanden moeten we los trillen.

10 en 11 september

In dit weekend trillen we nieuwe damwandplanken de grond in. We werken dag en nacht door, maar omdat het intrillen het meeste geluid veroorzaakt, doen we dat alleen tussen 07.00 en 19.00 uur. Alleen wanneer zich onvoorziene situaties voordoen, doen we dit werk ook ’s avonds. Denk aan onwerkbaar weer of machines die kapot gaan. Om de hinder te verkleinen, boren we de grond eerst voor.

26 t/m 29 september

Tijdens deze dagen gaan we verder met het verwijderen van oude damwandplanken.

Oktober

Ook dan brengen we palen en planken in de grond, op doordeweekse dagen, tussen 07.00 en 19.00 uur.

Tweede reizigerstunnel

Alle werkzaamheden hebben te maken met de bouw van de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. We gaan nieuwe delen van het dak bouwen, die we tijdens het Hemelvaartweekend 2023 (18 t/m 21 mei) op hun plek schuiven. We informeren u binnenkort over wat er tot die tijd allemaal te gebeuren staat.

Geef uw mening

Henk R.

Dank voor deze update, de actuele werkzaamheden zijn al mooi te volgen via webcams, top! Ben benieuwd naar de volgende update.. H-groet, Henk R.

Saskia Blaas, Zuidasdok

Goed gezien Nicolaas, het zit niet mee, we hadden al verder willen zijn. Vanaf eind deze maand zal je verandering bespeuren.

Nicolaas

Er lijkt weinig gebeurd te zijn, op de webcam is te zien dat alle damwand nog opgestapeld ligt op de bouwplaats