skip to main content
Eén metrospoor dicht door lichte verzakking

Update

Herstelwerkzaamheden vinden plaats. Naar verwachting hervat GVB op 16 februari 2023 de normale dienstregeling.

Herstelwerkzaamheden aan het metrospoor bij station Amsterdam Zuid

Het gaat om het metrospoor waarover de lijnen 50 en 51 rijden, richting Gein en Amsterdam Centraal. Dit metrospoor blijft in elk geval tot en met woensdag 15 februari buiten dienst. Metro 51 rijdt hierdoor niet.

Nader onderzoek

Het monitoringsysteem bracht de verzakking aan het licht. Die bevindt zich bij de locatie waar we de Brittenpassage bouwen, de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. Onder het betreffende metrospoor ligt een deel van het toekomstige dak van de Brittenpassage. Dit deel schoven we in 2021 op zijn plek. De experts van Zuidasdok en Bouwcombinatie Nieuw-Zuid kunnen niet goed zien wat de precieze oorzaak is. Om nader onderzoek te kunnen doen, gaan we daarom in de nacht van 14 op 15 februari onder meer spoorstaven, dwarsliggers en ballast op de plek van de verzakking tijdelijk verwijderen. We verwachten dat de omgeving hier geen geluidhinder van ondervindt. Pas daarna kunnen we zeggen hoe veel tijd het herstel in beslag neemt.

Zodra er meer informatie is, melden we u dat.

De locatie waar het metrospoor licht is verzakt

Geef uw mening

Rodenhuis

Wat was nu de oorzaak? Daar ben ik altijd wel nieuwsgierig naar.

Saskia Blaas I Zuidasdok

Dag Rodenhuis, helemaal duidelijk is dat niet. Naar alle waarschijnlijkheid is er iets geactiveerd in de ondergrond door de werkzaamheden die we daar uitvoerden. Het weekend ervoor hebben we voor de stationsuitbreiding ter plaatste voorgeboord en ingetrild.

Ingrid

Is er al meer informatie?

Saskia Blaas I Zuidasdok

Ja zeker Ingrid, vandaag vinden er de hele dag herstelwerkzaamheden plaats. Zonder verdere tegenslagen is er morgen (16 februari) weer een normale dienstregeling van de metro. Ik hoop dat je niet teveel last hebt gehad.