skip to main content
Herinnering: A10 Zuid richting Schiphol twee weekenden dicht

Graag herinneren wij u eraan dat de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag tussen 8 en 11 september en tussen 22 en 25 september is afgesloten vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 UMC, locatie VUmc. We werken dan  aan de grootschalige vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Op drie locaties brengen we meterslange damwanden in de grond tussen de snelweg en het metrospoor. Voor de veiligheid van het wegverkeer zijn we genoodzaakt de A10 Zuid richting Schiphol af te sluiten. Ook een van de metrosporen is uit dienst. Dit is onder andere nodig voor het uitgraven van de tweede stationspassage: de Brittenpassage.

Uur extra reistijd

De eerste weekendafsluiting in september start op vrijdagavond 8 september om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 11 september om 5:00 uur. De tweede weekendafsluiting start op vrijdagavond 22 september om 22:00 uur en eindigt op maandagochtend 25 september om 5:00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord (zie kaartje). De A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht blijft beide weekenden wel gewoon te gebruiken. Hoewel er minder woon-werkverkeer is, vragen we automobilisten rekening te houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Omleidingen

Vanaf de A10 Noord is de A10 afgesloten vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting de A10 Zuid en de A4. Verkeer vanuit deze richting wordt omgeleid via de A1 en A9. Verkeer vanaf de A2 kan bij Holendrecht de A9 op richting de A4/A10 West, of via de A10 Oost rijden. Verkeer vanaf de A1 heeft de keuze om via de A10 Noord richting de A5 te rijden of via de A9 richting Amstelveen/Haarlem. Ook de oprit S111 is afgesloten, verkeer wordt hier lokaal omgeleid.

Ask&Go

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok en vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dit kan op twee manieren:

  • Scan de QR-code
    qr-code_AdamZuidas_AskGo_zwartwit

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per metro maar met een aangepaste dienstregeling. De trein rijdt wel gewoon, net als de bus.

Zuidasdok De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage, de Brittenpassage, is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de totale vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.

Geef uw mening

Mevr. van den Bosch

goedemorgen, ik moet zaterdag van Amstelveen-Zuid naar Enkhuizen. Normaal ga ik klein stukje A9 richting de snelweg naar Amsterdam. A2 dan voor Amsterdam de ring op richting Zeeburger tunnel en dan richting Zaandam enz. Kan dat zaterdagmorgen ook?

Saskia Blaas I Zuidasdok

U kunt uw vraag het beste stellen aan onze collega's bij Ask&Go. Dat gaat heel makkelijk via Whatsapp (085-0659091) of via de website www.askandgo.nl. Daar zitten mensen die precies weten wat de omleidingsroute is en waar drukte verwacht wordt. U krijgt dan snel antwoord.

Marga

Waarom wordt de a10 afgesloten tussen knooppunt Amstel en knooppunt de Rai.

Redactie

Beste Marga, tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Amstel zijn geen werkzaamheden. Toch is dit deel van de A10 dicht. Als we weggebruikers vanaf de A10 Noord/Oost én vanaf de A1 laten doorrijden tot Amstel, weten we dat het bij dit knooppunt compleet vastloopt. Door eerder om te leiden via de A1/A9 hopen we dat de vertraging minder groot zal zijn.

Marga

Sorry ik bedoel natuurlijk tussen Watergraafsmeer en Amstel.

FANNY

ZO ABSOLUUT ONDUIDELIJK HOE JE WEL EN NIET KAN RIJDEN MET DE AUTO BIJ DE RINGa10

Jozias

Kan de redactie niet regelen dat ik ook hartjes geef aan reacties op reacties, dan kan ik namelijk deze reactie van Amsterdammer een hartje geven, dat is namelijk hartstikke nodig!

Amsterdammer

Dan wordt het tijd voor u om na te denken om uw rijbewijs in te leveren. Zo moeilijk is het namelijk niet, maar als u aan het verkeer deelneemt zoals u schrijft (schreeuwt) dan hou ik mijn hart vast.

Redactie

Beste Fanny, als je er niet uitkomt, neem dan contact op met Ask&Go (zie de QR-code en het Whatsapp-nummer hierboven). Je krijgt dan precies door hoe jij kunt rijden. Goede reis.