skip to main content
TriAX schenkt AED aan tuinpark Ons Buiten

Bouwcombinatie TriAX bestaande uit Besix, Dura Vermeer en Heijmans won eerder dit jaar een veiligheidsbonus van 2000 euro. De bonus werd uitgereikt door een van de moederorganisaties van de bouwcombinatie, Dura Vermeer. TriAX ontving de bonus vanwege de successen op het gebied van veiligheid binnen het project. Samen met Zuidasdok zijn in de aanbesteding aanpassingen doorgevoerd om verkeerssituaties te verbeteren. De bouwcombinatie besloot het bedrag ten goede te laten komen aan de omgeving van het knooppunt.

‘TriAX heeft ons gevraagd mee te denken over hoe en waar we de bonus goed konden inzetten’, vertelt Werner Falke, omgevingsmanager bij opdrachtgever Zuidasdok. ‘De keuze voor een AED apparaat was snel gemaakt vanwege de link met veiligheid. Dit toestel kan levens redden als het snel wordt toegepast. Op het tuinpark Ons Buiten verblijven in de zomer veel mensen en het ligt relatief afgelegen. Zo kwam het park in ons vizier. We hebben de voorzitter van de tuindersvereniging benaderd, en zij was erg blij met ons aanbod. Er bleek behoefte te zijn aan een AED apparaat op het park.’

Knooppunt de Nieuwe Meer en tuinpark Ons Buiten
Kasper Moree en Hanneke Weber

Omgevingsmanager van TriAX Kasper Moree overhandigde de AED aan Hanneke Weber, voorzitter van het bestuur van tuinpark Ons Buiten. Weber: ‘Wij zijn erg blij met deze AED. Dit draagt bij aan de veiligheid van ons mooie tuinpark.’

Zuidasdok

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer is onderdeel van Zuidasdok. De uitvoering hiervan start naar verwachting in het najaar van 2024, maar tot die tijd gebeurt er van alles op de achtergrond. Zo berichtten we eerder over de verschillende (bodem)onderzoeken en metingen die TriAX verricht bij het knooppunt, en het groen dat hiervoor moet worden weggehaald. Een ander belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is het opbouwen van een relatie met bedrijven, bewoners en andere belanghebbenden nabij knooppunt De Nieuwe Meer.

Geef uw mening