skip to main content
Eerste bezoekers Brittenpassage kijken hun ogen uit

Laarzen aan, hesjes aan, helmen op en een duidelijke instructie. Uiterlijk in 2027, als de Brittenpassage opengaat, kunnen de mensen die er op 11 oktober bij waren vertellen dat je in 2023 dit soort beschermingsmiddelen nodig had om er doorheen te mogen lopen.

Enorme ruimte

Eenmaal binnen was er veel te zien. De enorme ruimte, zo’n 70 meter breed en momenteel zeker honderd meter lang, maakte veel indruk. Bouwcombinatie Nieuw-Zuid is volop aan het graven, boren en lassen, terwijl daarboven het trein-, metro- en autoverkeer gewoon doorgaat. Waar de trouwe fans de bouw van de dakdelen voor de Brittenpassage sinds 2019 van bovenaf konden volgen, waren deze bezoekers de eersten die het dak van de goede kant zagen: vanuit de passage zelf. Nu was er nog wel wat fantasie voor nodig om in het werkterrein een toekomstige passage te zien. Maar geleidelijk aan zal steeds zichtbaarder worden waar de winkels komen, de fietsenstallingen en waar reizigers straks de opgangen vinden naar de treinen en metro’s.

Meer rondleidingen, meer informatie

Daarom organiseren we de komende paar jaar meer rondleidingen. Houd deze website in de gaten voor nieuwe data. Wilt u weten hoe het nieuwe station er uiteindelijk uit gaat zien? Kom dan langs in het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok. Daar kunt u zelf een virtuele wandeling maken door de nieuwe passages, over de nieuwe perrons en langs het busstation en de tramhaltes. Het informatiecentrum bevindt zich in de Centrale Hal van toren A van het WTC (ingang aan het Zuidplein). Geopend van maandag t/m donderdag, tussen 10-16 uur.

Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok

Geef uw mening

Hans

Was indrukwekkend om een kijkje te kunnen nemen. Nooit voelde de snelweg en het spoor zo dichtbij. Bedankt voor de goede organisatie!

Ruud

Het was interessant en leuk om de rondleiding te hebben meegemaakt. Ik kijk uit naar de volgende rondleiding