skip to main content
5 april: bijeenkomst vernieuwing knooppunt Amstel

Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, verbreedt de A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Het bestemmings- en doorgaand verkeer worden van elkaar gescheiden en het aantal rijstroken breidt uit van vier naar zes per rijrichting. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Reden genoeg om twee inloopbijeenkomsten te organiseren in het Mercure City Hotel op woensdag 5 april.

Wat gaan we doen bij knooppunt Amstel

Om het verkeer te scheiden, leggen we een zogenaamde parallelstructuur aan. We (om)bouwen onder andere 23 viaducten, leggen nieuwe verbindingsbogen aan, bouwen nieuwe bruggen over de Amstel en leggen geluidsschermen aan. Ook passen we op verschillende plaatsen het lokale wegennet aan. Zo wordt de bestaande fietsverbinding over de zuidelijke Rozenoordbrug verplaatst naar de nieuw te bouwen brug voor de parallelrijbaan. Ook wordt de Ouderkerkerdijk tussen de Amstel en politieacademie aangepast naar een fietsstraat, en zijn aanpassingen nodig aan de Europaboulevard waar de rijbanen aansluiten op de tunnel. Kortom, er staat veel te gebeuren voor knooppunt Amstel en daarover gaan we graag met u in gesprek.

Inloopbijeenkomst 5 april

Op 5 april staat ons team klaar in het Mercure City Hotel, meeting room 10, Joan Muyskenweg 10 in Amsterdam.

Aanmelding is niet nodig.

  • Locatie: Mercure City Hotel, meeting room 10, Joan Muyskenweg 10
  • Tijdstip 1: 5 april 12.00 – 13.00 uur
  • Tijdstip 2: 5 april 19.00 – 20.00 uur

Zuidasdok

Naast het aanpassen van de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer ondertunnelen we de A10 Zuid in het centrum van Zuidas. De vernieuwing van de A10 Zuid bevordert de doorstroming en draagt bij aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad, de regio en Amsterdam. Daarnaast vernieuwt Zuidasdok het station Amsterdam Zuid met onder meer een tweede reizigerstunnel, de Brittenpassage.

Geef uw mening

m tur

beetje vreemd dat ik op 6 april een nieuwsbrief krijg met daarin de aankondiging van de gisteren gehouden informatiebijeenkomst over knooppunt Amstel. Of had ik dat eerder ergens anders al kunnen lezen? Trap ik nu in mijn eigen val? Nee dat geloof ik niet want het is geen kritiek maar een vraag: ik had willen voorstellen om de reacties van azijnp*s in een aparte rubriek op te nemen. Kunnen die lekker stoomafblazen en hun complot theorien met elkaar uitwisselen...

Johan Brugbuur

Deze uitnodiging voor de vorige dag valt mij ook slecht, maar deze hele nieuwsbrief staat vol met aankondigingen van dingen die inmiddels zijn gebeurd. Gelukkig schijnt de bouw van de nieuwe Rozenoordbruggen nog een tijdje op zich te laten wachten.

Redactie

Beste M Tur, wat jammer dat u dit bericht te laat kreeg. Het komt doordat u zich heeft geabonneerd op de maandnieuwsbrief. Die verschijnt op de eerste donderdag van de maand en daarin staat wat we de afgelopen maand hebben gepubliceerd. Zoals de aankondiging van de bijeenkomst op 5 april. Helemaal onderaan die nieuwsbrief kunt u instellen dat u de nieuwsbrief 'wekelijks' of direct 'bij elk nieuw artikel' wilt ontvangen. U kunt daar ook specifieke onderwerpen selecteren wanneer u niet alles wilt ontvangen. Hopelijk bent u er de volgende keer bij. U bent van harte welkom.

Kop van Zuid

Wat wil je , we worden toch iedere keer verrast met ouwe versleten notulen,kennelijk hebben vorige wethouders verstopt en komt nu boven drijven , Het wordt de troost meisjes op deze manier wel mooi gemaakt , kwalijke zaak

Amsterdammer

Blijf ademen ...

Bewoner kop van zuid

Het is duidelijk , de tekeningen voor Eros centre liggen reeds klaar om het wegenplan aan te passen voor de troost meisjes, als bewoner worden we weer voor gek gehouden door B&W!

Amsterdammer

Ah, nog een gefrusteerde labiele klager ... waarom toch?