skip to main content
Nieuwe Service & Tickets balie in stationspassage

We bouwen de ruimte bij de entree naar de Minervapassage vanaf het Zuidplein, aan de linkerzijde. Naar verwachting is het gebouw nog voor het einde van het jaar klaar, waarna de GVB Service & Tickets hier zijn intrek zal nemen. De huidige balie moet verhuizen van haar plek om zo ruimte te maken voor werkzaamheden aan de Minervapassage. In juni schoven we al een deel van het nieuwe dak voor deze passage op zijn plek, die in de toekomst veel hoger en breder wordt dan nu. De grootschalige vernieuwing van station Amsterdam Zuid is nodig om de groeiende reizigersstroom op het station aan te kunnen.

Geluidshinder en sluiten OV-chippoorten

Vanaf 14 augustus plaatsen we bouwhekken met geluidswerende doeken in de passage waarachter de werkzaamheden zullen plaatsvinden. Dan beginnen we met het weghalen van tegels en grond. Vervolgens verwijderen we op 19 augustus tussen 7:00 en 10:00 uur een oude fundatie, wat voor enige geluidshinder kan zorgen. In de week van 28 augustus storten we ’s avonds de nieuwe betonvloer voor het gebouw, waarvoor we gedurende één avond een rij OV-chippoorten moeten sluiten.

Gedurende één avond sluiten we een rij OV-chippoorten

Nachtwerk en stewards

In de week van 4 september bouwen we gedurende maximaal vijf nachten aan het houten skelet voor de ruimte. Overdag lopen er te veel reizigers door de passage om dit werk veilig uit te kunnen voeren. Ook deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven. Op de plek waar we de nieuwe Service & Tickets balie bouwen zal de Minervapassage straks versmald worden. Zowel in de week van 14 augustus als in de week van 4 september zullen in de spitstijden stewards aanwezig zijn om reizigers te informeren en indien nodig te begeleiden.

Onderkomen voor enkele jaren

Zodra de nieuwe balie eind 2023 geopend is, kunnen we het huidige Service & Tickets gebouw in de Minervapassage slopen. Het nieuwe onderkomen zal naar verwachting enkele jaren in gebruik blijven, maar wordt uiteindelijk weer verwijderd wanneer we de Minervapassage gaan verbreden. De passage is nu nog zo’n 12 meter breed, tegenover maar liefst 40 meter in de nieuwe situatie. In de vernieuwde Minervapassage komen aan weerszijden winkels en onder andere een fietsenstalling.

Een impressie van de vernieuwde Minervapassage vanaf het Mahlerplein

Geef uw mening