skip to main content
Bouwweg voor wooncomplexen en conservatorium

UPDATE 13 september: Door leveringsproblemen bij de aannemer starten de werkzaamheden 3 weken later dan in dit bericht vermeld (dus 4 oktober in plaats van 13 september). Ze zijn 2 weken later klaar dan vermeld (dus 22 oktober in plaats van 8 oktober).

De bouwweg, die we eerder al aankondigden, zorgt voor een goede en veilige afwikkeling van bouwverkeer. Hij komt te liggen in het verlengde van de Christian Neefestraat (langs het talud van de A10) en loopt door tot achter het St. Nicolaaslyceum (zie het kaartje hieronder). De weg wordt 6,5 meter breed en geheel geasfalteerd. De aanleg begint op 13 september en is op 8 oktober klaar. De bouwweg blijft in gebruik totdat de bouwactiviteiten zijn afgerond, naar verwachting eind 2025.

Verkeersmaatregelen tijdens de aanleg

Tijdens de aanleg van de bouwweg maakt het werkverkeer gebruik van de Christian Neefestraat. Er rijdt geen werkverkeer over de fietspaden. Tijdens de ochtend- en avondspits (8:00-9:30 uur en 16:30-18:00 uur) rijdt er helemaal geen werkverkeer. Het fiets- en voetpad over het Beethovenplein (vanuit de tuin bij AkzoNobel) is tussen 20 september en 1 oktober afgesloten. In de week van 13 september en 4 oktober is dit pad wel geopend. Het voetpad langs het talud van de A10 (tussen de Christian Neefestraat en de RAI) is tussen 13 september en 8 oktober afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de aanleg van de bouwweg wel gebruik blijven maken van de Prinses Irenestraat. Na 8 oktober, als de bouwweg is aangelegd, zijn alle fiets- en voetpaden weer toegankelijk.

Conservatorium

De bouwweg is noodzakelijk voor drie ontwikkelingen in dit gebied. Dit najaar start de verbouwing van de gemeentelijke monumenten Kapel & Convict. In deze gebouwen komt een dependance van het Conservatorium van Amsterdam. Naar verwachting neemt het conservatorium eind 2022 zijn intrek in de gebouwen.

450 woningen

De andere twee ontwikkelingen zijn de bouw van twee wooncomplexen, goed voor bij elkaar zo’n 450 woningen. De plannen voor de bouwprojecten bestaan al heel lang. In 2019 startten de voorbereidingen. Op kavel 6/7 komt een appartementengebouw met ongeveer 300 woningen en een ondergrondse parkeergarage. Op de begane grond komen voorzieningen. De bouw vindt waarschijnlijk plaats tussen de zomer van 2022 en eind 2024. Op kavel 2 komt een appartementengebouw met zo’n 150 woningen en een ondergrondse parkeergarage. Voor de bouw van deze woningen moeten we nog een tender starten. Dit zal waarschijnlijk dit najaar gebeuren. De bouw van deze woningen zal plaatsvinden tussen begin 2024 en eind 2025.

Geef uw mening

maud goulooze

hoi Marlies, Kun je zo snel mogelijk als de tender (kavel 2) dit najaar een bouwbedrijf heeft opgeleverd dit wereldkundig maken (via "Zuidas, houdt je op de hoogte") zodat iedereen gelijke kansen heeft om zo'n appartm. te bemachtigen (kopen cq huren) ? Dank je wel Maud Goulooze

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Maud, de tender moet nog starten. Als deze start, publiceren we dat ook op onze website. Ook over het vervolg - de gunning aan een ontwikkelaar, het ontwerp van het gebouw en de bouw van de appartementen - zullen we uitgebreid communiceren.

Caesar

Laat de Amsterdammer zelf hulp gaan zoeken , deze stad genoot laat zich graag inpakken door Groen Links , hoe dom kun je zijn !

Amsterdammer

Zoals ik al zei: "Ga hulp zoeken" want je praat tegen jezelf!

arthur k. goulooze

Geweldig deze schitterend gelegen, kwalitatief hoogstaande appartementen waar al volop inspraak op is geweest en het nu een kwestie is van voorbereiding (Japanse Duizendpoot uit de grond bannen). Ja, het zal even behelpen worden tijdens de bouw met het verkeer maar er komt dan ook iets zeer moois en unieks voor terug! Felicitatie aan de bouwers die daar iets eigentijds mogen neerzetten, in dit unieke gebied met al zijn innovaties en uptodate technische snufjes, visite-kaartje van de bouwers! We zijn woest benieuwd en kijken uit naar eind 2024 ( is al over ruim 3 jaar!). Chapeau!

CAESAR

zeer benieuwd wat voort appartementen die gaan komen , vermoedelijk klein maar kostbaar ! als te verwachten GROEN LINKS wil iedere grasspriet helaas vervangen door stenen, er blijft Niks leuks meer over en dan toch nog weer omleiding voor fietssers die van park naar Beethovenstraat willen rijden , zal zeker langer duren dan vermeld , dat is nl de gewoonte in Amsterdam , we wachten maar af

Amsterdammer

Caesar, zoek ajb hulp!