skip to main content
13 maart: bijeenkomst knooppunt De Nieuwe Meer

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer verhuist in 2024 van de tekentafels en vergaderzalen naar de buitenlucht. Er staat in 2024 ontzettend veel te gebeuren, waaronder de aanleg van werkterreinen en de start van de bouw van maar liefst twee nieuwe bruggen over de Schinkel. En van een fly-over boven de A10 Zuid. In de jaren erna pakken we onder andere de Amstelveenseweg onder de A10 Zuid aan. Dat zorgt soms voor behoorlijk wat hinder, zoals wanneer we de Amstelveenseweg in de zomers van 2025, 2026 en 2027 tijdelijk afsluiten.

Daarvan (en meer) houden we u graag op de hoogte op deze website en via bewonersbrieven (zie onderaan). We organiseren ook regelmatig inloopbijeenkomsten, zoals op woensdag 13 maart in de aula van de RK Begraafplaats Buitenveldert.

Inloopbijeenkomst 13 maart
Op woensdag 13 maart staat ons team voor u klaar in de aula van de RK Begraafplaats Buitenveldert.

• Locatie: RK Begraafplaats Buitenveldert, Fred. Roeskestraat 103 in Amsterdam
• Tijdstip 1: 13 maart 12.00 – 13.00 uur
• Tijdstip 2: 13 maart 19.00 – 20.00 uur

Aanmelding is niet nodig.

Aanleg bouwwegen en werkterreinen in 2024

Nadat bouwcombinatie TriAX (Besix, Dura Vermeer en Heijmans) eerst de nodige ruimte heeft gemaakt door bomen en groen te verwijderen, begint in juni en juli de aanleg van bouwwegen en werkterreinen. Voor aanvoer van materialen maken we zoveel mogelijk gebruik van de snelwegen en de bouwwegen die we gaan aanleggen. Deze vormen daarbij een rondweg: het bouwverkeer rijdt aan één kant het werkterrein op, en verlaat het weer via de andere kant. Dit is een stuk veiliger.

Klik op het kaartje voor meer detail

En verder in 2024

Zijn de bouwwegen en werkterreinen eenmaal gereed, dan kunnen de verschillende werkzaamheden beginnen. Zo leggen we aan de noordzijde van de A10 Zuid, tussen de Amstelveenseweg en de Jachthavenweg, een mantelbuis in de grond. Daarin kunnen we later kabels en leidingen bundelen. Ook starten we met de bouw van de nieuwe oprit vanaf de s108 Amstelveenseweg naar de A10 Zuid richting de A4/Schiphol; om ruimte te maken voor de noordelijke tunnelbuis van de A10 Tunnel verleggen we deze van de ene kant van de Amstelveenseweg naar de andere.

Van spitsstrook naar rijstrook

Eind juni bouwen we na eerdere voorbereidingen de spitsstrook op de A10 Zuid richting Utrecht/Hengelo om naar een permanente rijstrook. En aan het einde van het jaar beginnen we met de bouw van twee nieuwe beweegbare bruggen: één aan de noordzijde en één aan de zuidzijde van de Schinkelbrug. De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe fly-over die de A10 Zuid met de A4/Schiphol verbindt, starten ook dit jaar. Tegelijkertijd maken we een begin met de verbreding van het viaduct over het Piet Kranenbergpad.

2025-2027: afsluitingen Amstelveenseweg

Niet alleen verhuist de oprit s108 Amstelveenseweg van de ene naar de andere kant, ook de Amstelveenseweg onder de A10 Zuid krijgt een andere inrichting. Dit moet zorgen voor een betere verkeersdoorstroming. Daarvoor, en voor de verbreding van de A10 ter hoogte van de Amstelveenseweg, sluiten we de kruising tijdelijk af in drie opeenvolgende zomers.

We vertellen er meer over tijdens de inloopbijeenkomst. U bent van harte welkom.

Lees ook:

Geef uw mening

Napoleon

Harm , waarom zal ik mijn tijd gaan verspillen aan dit soort uitingen waar naderhand toch niets van uit gaat komen, wens je succes morgen en wellicht word je nog eens raadslid zonder stem

Gebhard Leberecht von Blücher

Interessant is het wel dat je het als verspilling van tijd beschouwt om je stem te laten horen op een bijeenkomst die specifiek bedoeld is voor informatieve doeleinden. Maar kennelijk vind je het niet verspilde tijd om je zielig te uiten op een online platform.

Napoleon

Hetty, helaas zal ik geen presentie geven bij jullie middagje ,vraag mij af of er veel animo zal zijn , er is nl erg weinig vertrouwen in wat de gemeente allemaal verkondigd !

Harm

Napoleon, wat ben jij een kleuter zeg. Lekker vanachter je PC reageren en afgeven op alles. Als het je allemaal zo aan het hart gaat, reageer dan op inhoud of maak gebruikt van wat de gemeente organiseert. Ik ben het ook niet met alles eens en ik heb ook grote vraagtekens bij sommige activiteiten maar juist daarom ga ik wel heen en ga ik mijn vragen stellen. Jij vertegenwoordigt niet mijn stem, sterker persoonlijk denk ik dat je jezelf belachelijk maakt met deze kinderachtige reacties.

Napoleon

Is de ‘Amsterdammer’ zelf niet een beetje zielig ? Geef toch ook commentaar op de acties van gemeente ,die allemaal geen inhoud hebben !

Hetty van Vlissingen, Zuidasdok

Beste Napoleon, wil je aangeven welke inhoud je mist. We nodigen je van harte uit de 13e, maak je kenbaar, dan kunnen we met elkaar in gesprek gaan.

Napoleon

Hertog, iedere suggestie van een bewoner wordt na afloop verstopt in het bureau van een ambtenaar om daarna nooit meer te voorschijn te komen , toch jammer !

Amsterdammer

Doe toch niet zo zielig toetsenbordheld!

Napoleon

een toepasselijke locatie voor een de informatie die toch ten dode is opgeschreven >

Hertog van Wellington

Het spijt me te horen dat je zo'n negatieve kijk hebt op de aankondiging van de bijeenkomst. Ik begrijp dat niet iedereen dezelfde interesse of behoefte heeft aan deze informatie, maar laten we niet vergeten dat diversiteit in perspectief en interesse juist de kracht van onze gemeenschap kan zijn. Ik zie de bijeenkomst als een kans voor degenen die geïnteresseerd zijn om samen te komen, ideeën uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. Het is een gelegenheid om te groeien en nieuwe inzichten op te doen, zelfs als je denkt al voldoende informatie te hebben. Uiteraard ben je niet verplicht om deel te nemen, maar laten we openstaan voor het feit dat anderen wellicht wel waarde zien in deze bijeenkomst. Laten we respect hebben voor elkaars keuzes en diversiteit aanvaarden als een verrijking van onze gemeenschap.