skip to main content
Declutter your life #2: Duurzaam en minimalistisch wonen
01
november 2023
AkzoNobel Art Space | Christian Neefestraat 2

Kunstexpositie EARTH - A collective landscape

Op het hoofdkantoor van AkzoNobel is tot en met zomer 2024 de expositie EARTH te zien: met kunstwerken die scherpstellen op onze natuurlijke leefomgeving, en thema's zoals landschap, ecologisch bewustzijn en het kunstmatige onderscheid tussen mens en natuur uitbeelden. Geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
01
januari 2024
Eduard van Beinumstraat

Fototentoonstelling Streets of the World

Aan de Eduard van Beinumstraat, naast het Zuidplein, is doorlopend de openlucht fototentoonstelling Streets of the World te zien. De expositie toont over een lengte van 230 meter beelden van het leven op straat in alle 195 hoofdsteden van de wereld. Fotograaf Jeroen Swols zwierf zeven jaar lang de wereld over voor dit megaproject.
01
april 2024
ABN Amro Kunstruimte | Mahlerplein 1

ABN AMRO Kunstruimte

De ABN AMRO Kunstruimte biedt ruimte aan een van de grootste bedrijfscollecties van Nederland. De collectie geeft een breed beeld van de naoorlogse beeldende kunst in Nederland. Naast wisselende tentoonstellingen is de vaste collectie te bezoeken, met werken van verschillende moderne kunststromingen en kunstenaars zoals Willem de Kooning, Donald Judd, Roy Lichtenstein en Anish Kapoor. De ABN AMRO Kunstruimte is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.
01
april 2024
AkzoNobel Art Space | Christian Neefestraat 2

Kunstcollectie AkzoNobel Art Space

De AkzoNobel Art Space, op de grens van Zuidas en het Beatrixpark, huisvest de AkzoNobel-collectie met kunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent. AkzoNobel verzamelt en exposeert hedendaagse kunst sinds 1996 en de collectie is bedoeld als bron voor innovatie en creatieve reflectie. De AkzoNobel Art Space is geopend maandag t/m vrijdag, van 9.00 - 18.00 uur.
12
april 2024
VU ART SCIENCE gallery | De Boelelaan 1111

Expositie Let's Work!

De VU ART SCIENCE galerie richt zich op de interactie tussen kunst en wetenschap en stimuleert de uitwisseling van multidisciplinaire kennis. Hedendaagse kunstenaars en wetenschappers delen hun onderzoek naar actuele maatschappelijke onderwerpen. Van 12 april t/m 19 oktober onderzoeken zij met een tentoonstelling en serie dialogen het fenomeen werken. De VU ART SCIENCE galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag, van 12.00 - 18.00 uur.
26
mei 2024
De Waterkant, Riekerweg 32

Feestweek De Oeverlanden

In het kader van het 40-jarig jubileum van de vereniging 'De Oeverlanden Blijven!' is er van 26 mei t/m 2 juni een feestweek vol met activiteiten voor jong en oud. Een kleine greep uit de activiteiten: insectenexcursie, vogelexcursie, 4 bijzondere films, een Oeverlanden-presentatie door studenten van de Rietveld Academie, en voor kinderen o.a. een tekensafari en meespeeltheater. Op 2 juni zijn er een natuurmarkt en een receptie. Meer informatie en aanmelden op Oeverlanden.nl.
07
juni 2024
WTC Zuidplein

Rope for Hope

Rope for Hope is een challenge evenement van de stichting Make-A-Wish, die wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende, ziekte mogelijk maakt. Schrijf je in als duo of team om de uitdaging aan te gaan: abseilen vanaf de hoogste toren van het World Trade Center. En laat je team sponsoren. Met jouw deelname haal je geld op voor Make-A-Wish, zodat de stichting wensen kan vervullen. Meer informatie en inschrijven.
11
juni 2024
Amsterdam RAI

PROVADA vastgoedbeurs

Dinsdag 11 t/m donderdag 13 juni vindt de grootste vastgoedbeurs van Nederland plaats in de RAI. Provada viert dit jaar haar 20-jarig jubileum en het driedaagse programma staat daarom in het teken van van ontmoeten, verbinden en samenwerken. Meer informatie op: rai.nl..
14
juni 2024
George Gershwinplein

Yet Zuidas Run

Vrijdag 14 juni kunnen sportievelingen deelnemen aan de Zuidas Run. Loop samen met collega’s in een businessteam, of individueel mee! Vanaf 17.00 uur is het festivalterrein (dit jaar op het George Gershwinplein) geopend met foodtrucks en een warming-up sessie voor de deelnemers. Om 19.00 uur starten de hardlopers de 5 of 10 kilometer run. Na de finish en prijsuitreiking is er tot 23.00 uur de 'Cooling Down Afterparty'. Meer informatie en inschrijving: Zuidasrun.nl.
28
juni 2024
Café De Blauwe Engel | WTC Zuidplein

Zomerfeest De Blauwe Engel

Café De Blauwe Engel viert de zomer en heel Zuidas is welkom om mee te feesten, op vrijdag 28 juni van 16.00 uur tot 01.00 uur 's nachts. Er zijn diverse live acts, hapjes, drankjes en er kan worden gedanst.
29
juni 2024
Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok | WTC Toren 5 | Strawinskylaan 11

Instaprondleiding Zuidas

De instaprondleiding biedt een geweldige kans om alles te weten te komen over Zuidas en Zuidasdok. Al wandelend krijgt u een uniek kijkje in de ontwikkeling van het gebied Zuidas en het infrastructurele project Zuidasdok. Tijd: van 13.30 tot 15.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden voor een, twee of drie personen kan via het inschrijfformulier. Let op: wanneer de rondleiding vol zit is het toch zinvol om te registreren voor de wachtlijst. Er is kans dat u toch kunt deelnemen, wij laten u dat dan weten.
22
juli 2024
Buurthuis Lydia | Roelof Hartplein 2A

ARTZUID Art Camp: zomervakantie

Op dit leerzame knutselkamp van ART ZUID gaan kinderen 5 dagen lang (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur) aan de slag met verschillende kunstopdrachten. Ze leren werken met diverse technieken, materialen, vormen en kleuren en maken spelenderwijs kennis met kunst. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. Perioden: 22 t/m 26 juli, 29 juli t/m 2 augustus, 5 t/m 9 augustus, 12 t/m 16 augustus, 19 t/m 23 augustus of 26 t/m 30 augustus. Klik hier voor meer informatie, kosten en aanmelden.