skip to main content
Duurzaamheid

Duurzaamheid

We werken aan een gezonde, schone, compacte en energieneutrale Zuidas. Dat doen we samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en de Green Business Club Zuidas. Dit betekent onder andere dat we werken aan duurzame energieopwekking, energiebesparing, duurzame mobiliteit, schone lucht en een circulaire economie.

Verantwoordelijkheid nemen

De bouwers van Zuidas hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Er is veel aandacht voor energiezuinig bouwen, voor circulariteit en voor groen en water in, op en om gebouwen. Samen met de zakengemeenschap van Zuidas (onder meer verenigd in Hello Zuidas en de Green Business Club Zuidas) stimuleren we een cultuur van verantwoordelijkheid nemen voor een milieuvriendelijke en energieneutrale wijk.

Zuidasdok

We kiezen nadrukkelijk voor een hoogstedelijke, compacte stadswijk rondom een knooppunt van openbaar vervoer. Dit knooppunt verduurzamen we de komende jaren met het bouwproject Zuidasdok: de A10 gaat onder de grond, daarboven bundelen we het station met ander openbaar vervoer.

Impressie Zuidasdok

Groen en water

In de openbare ruimte zorgen wij voor voldoende en kwalitatief hoogwaardig groen en water. Dat doen we niet alleen om Zuidas tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied te maken, maar ook om te zorgen voor toekomstbestendigheid. De klimaatverandering vraagt onder meer om ruimte voor hemelwater. Daarnaast willen we dat Zuidas een natuurlijk thuis is voor flora en fauna.

Onze ambities rondom duurzaamheid staan beschreven in de Visie Zuidas 2016 (pdf).

Zomer op de Zuidas
Jan Vonk