Agenda

20
november
Komt u naar de gebiedsconferentie Verdi?

We hebben er al veel over gesproken, maar nu de plannen steeds concreter worden nodigen we u graag uit voor de ‘Gebiedsconferentie Verdi’ op 20 en 21 november 2019. In workshops gaan we praten over de ontwikkeling van het gebied. Doet u mee?

Op woensdag 20 (’s middags) en donderdag 21 november (’s avonds) organiseren we 5 workshops waarin u kunt meedenken en meepraten over de ontwikkeling van Verdi, het gebied tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en De Nieuwe Meer. We snijden de onderwerpen aan waarvan betrokkenen en belanghebbenden eerder hebben aangegeven ze belangrijk te vinden.

Workshop ‘Recreatie en kwaliteit van leefomgeving’

In de workshop ‘Recreatie en kwaliteit van leefomgeving’ gaan we verder in op wat een goede balans is tussen rust en drukte. Als bijvoorbeeld het Jachthavengebied een aantrekkelijk recreatiegebied voor een grotere groep Amsterdammers wordt, wat betekent dit dan voor de huidige bewoners en gebruikers van het gebied? Hoe kunnen we zorgen voor een aantrekkelijk Jachthavengebied voor een breed publiek in combinatie met een voor de buren prettige leefsituatie?

Workshop ‘Elzenbos: open, dicht of iets er tussenin?’

In de workshop ‘Elzenbos: open, dicht of iets er tussenin?’ willen we het met u hebben over hoe we de kracht van het Elzenbos kunnen behouden en het tegelijkertijd meer beleefbaar kunnen maken. Wat is momenteel de ecologische waarde van het Elzenbos en wat betekent het openstellen van het Elzenbos voor die ecologische waarde? Waarom zouden we het Elzenbos gesloten houden als er zoveel behoefte is aan recreatief groen? Welke scenario’s zouden mogelijk zijn?

Hoe kunnen we het bestaande groen verbeteren?
Hoe kunnen we het bestaande groen verbeteren? Foto: Jan Vonk

Workshop ‘Quickwins voor een schoon, heel, veilig en beleefbaar Verdi’

In de workshop ‘Quickwins voor een schoon, heel, veilig en beleefbaar Verdi’ gaan we zoeken naar oplossingen om overlast op het gebied van onder andere zwerfvuil, geluid en drukte tegen te gaan. Hoe kunnen we ook bij evenementen en andere pieken in het gebruik van het gebied zorgen dat de openbare ruimte op orde blijft? Hoe maken we de minder toegankelijke plekken wel sociaal veilig?

Workshop ‘Mobiliteit’

In de workshop ‘Mobiliteit’ onderzoeken we hoe we de groei van verkeer als gevolg van de nieuwbouw in Verdi duurzaam en veilig kunnen vormgeven. Wat kunnen we in en rond Verdi doen om lopen, fietsen en het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken? En hoe zorgen we ervoor dat het gebied daarnaast ook bereikbaar blijft voor diegenen die van de auto afhankelijk zijn?

Workshop ‘Groen’

In de workshop ‘Groen’ willen we met u kijken naar ideeën om het groen in het gebied Verdi – waarin we ook woningen en kantoren gaan ontwikkelen – te verbeteren. Hoe kunnen we het bestaande groen verbeteren? Hoe kunnen we woon- en kantoorpanden toch een groene uitstraling geven?

Denk mee over een schoon, heel, veilig en beleefbaar Verdi
Denk mee over een schoon, heel, veilig en beleefbaar Verdi Foto: Kees Winkelman

Informatie

De workshops vinden plaats in het World Trade Center Amsterdam, Strawinskylaan 1. We starten met een korte gezamenlijke introductie en gaan daarna met elkaar aan de slag in de workshops. De 5 workshops vinden tegelijkertijd plaats, en worden alle zowel op woensdagmiddag als op donderdagavond gehouden. Per dagdeel kunt u aan één workshop deelnemen. Als u aan twee workshops deel wilt nemen kunt u ervoor kiezen om naar beide dagdelen te komen. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 15, op deze manier kunnen we een goede inhoudelijke discussie voeren. Aanmelden voor de workshops is verplicht. Voor sommige van de workshops vragen wij u vooraf voorbereidende stukken door te nemen. Wanneer dit geldt voor de workshop(s) waarvoor u zich aanmeldt, dan ontvangt u deze stukken per mail.

In de komende weken komt er meer achtergrondinformatie over de workshops op deze website. Volg ons dus.

Reserveer uw plek

1
2 Naar welke sessie komt u?
AantalDatumSessieTijdLocatieBeschikbaar
20/11Recreatie en kwaliteit van leefomgeving11:45 t/m 13:45WTC Amsterdam, toren B2
21/11Recreatie en kwaliteit van leefomgeving18:45 t/m 20:45WTC Amsterdam, toren B1
20/11Elzenbos: open, dicht of iets er tussenin?11:45 t/m 13:45WTC Amsterdam, toren B9
21/11Elzenbos: open, dicht of iets er tussenin?18:45 t/m 20:45WTC Amsterdam, toren B9
20/11Toegankelijk, schoon, heel en veilig11:45 t/m 13:45WTC Amsterdam, toren Bvol
21/11Toegankelijk, schoon, heel en veilig18:45 t/m 20:45WTC Amsterdam, toren Bvol
20/11Mobiliteit en bereikbaarheid11:45 t/m 13:45WTC Amsterdam, toren B8
21/11Mobiliteit en bereikbaarheid18:45 t/m 20:45WTC Amsterdam, toren Bvol
20/11Verdi vergroenen; hoe dan?11:45 t/m 13:45WTC Amsterdam, toren B10
21/11Verdi vergroenen; hoe dan?18:45 t/m 20:45WTC Amsterdam, toren B11
3
4

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

21 november 2019 | 10:16

Carel Jongerius Groenv.

De overlast van zwervers in het Elzenbosje in de afgelopen maanden is voornamelijk veroorzaakt door verdrijving van deze medemensen uit de oude gebieden rondom de groenstroken langs de ZUIDAS. De werkzaamheden aan de zuidas liggen nu stil, de bomen zijn gerooid, onze groenstrook is er niet meer, wat maken wij er een leefbare stad van met veel natuurlijke filters voor de bewoners en bezoekers. In de toekomst zullen wij ons realiseren dat wij veel goede zaken voor de mens zelf hebben gesloopt voordat wij hebben nagedacht over de gevolgen. Misschien is dit wel een goede les voor Verdi.

Schrijf een reactie
1
+1
21 november 2019 | 10:00

Carel Jongerius Groenv.

Meer Groen langs Zuidasdok en WFA ter compensatie van alle gekapte bomen. Meer groen toevoegen ivm wateropname en luchtzuivering en geluidsdemping langs deze absurd drukke verkeersader. Lucht uit de tunnelbakken komt ook als extra vervuilde concentratie bovenop de luchtvervuiling in Amsterdam Zuid en alle gebouwen rondom de Zuidas. Dus veel meer groen toevoegen in plaats van het resterend oude groen eerst weghalen en dan op termijn weer aanplanten. Bomen groot , plantertje dood.

Schrijf een reactie
1
+1
13 november 2019 | 10:42

Robert Scager

Echt gehoord te worden?

Schrijf een reactie
1
+1