skip to main content
3 juli: bijeenkomst werk omgeving Prinses Irenebuurt

De bouw van het Strawinskyhuis en Tower Ten worden dit jaar afgerond en de renovatie van PI59 is in volle gang. Op termijn gaan we ook in de openbare ruimte aan de slag. Ondertussen werken we hard door aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Om u te informeren over wat er de komende periode allemaal op de planning staat, organiseren we op 3 juli tussen 18:00 en 20:00 een informatiebijeenkomst in de Thomaskerk. Er zijn verschillende kraampjes, waar deskundigen van de gemeente, aannemers en ontwikkelaars per project informatie geven. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en kunt gewoon binnenlopen.

Zuidasdok

Ook zijn er vertegenwoordigers van Zuidasdok aanwezig bij de inloopbijeenkomst. Zij kunnen u uitgebreid vertellen over de vernieuwing van station Amsterdam Zuid, de 8-daagse afsluiting van de A4 en A10 Zuid in augustus en de afsluiting van de stationstoegang Parnassusweg tot begin september.

Pocketpark PI59

Tijdens de bijeenkomst presenteren we ook het schetsontwerp voor het pocketparkje bij PI59. Eerder vroegen we u mee te denken over de inrichting hiervan. Zo’n 800 mensen gaven hier gehoor aan. Op basis daarvan hebben we een ontwerp gemaakt. Tijdens de inloopbijeenkomst horen we graag uw reactie.

Datum:                       maandag 3 juli 2023 
Tijd:                            18.00 tot 20.00 uur 
Locatie:                      Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36 

Geef uw mening

Bart Capel

Beste Marlies, Het is nu 3 juli en de huis-aan-huis brief moet nog steeds in de Spinoza-Parnasbuurt ontvangen worden. Het is niet de eerste keer dat dit stukje Irenbuurt wordt overgeslagen.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Bart, de huis-aan-huis brief voor deze avond is niet in Parnas verspreid. Omdat het om onderwerpen gaat die allemaal rond de Prinses Irenestraat/Beethovenstraat spelen, hebben we de persoonlijke uitnodiging naar de bewoners van dit gebied gestuurd. Het is altijd de afweging hoe groot we het verspreidingsgebied van brieven maken. We willen met onze middelen zo veel mogelijk geïnteresseerden bereiken, maar we zijn kritisch op het gebruik van papier en we letten natuurlijk ook op de kosten. Nu omvatte dit verspreidingsgebied bijna 1.700 adressen. Om overige bewoners/geïnteresseerden te bereiken zetten wij onze website, digitale nieuwsbrief en social media kanalen in.

Lieneke Meurs

Beste Marlies, Het is nu wel weer jammer dat dit bericht niet huis aan huis verspreid is in de Prinses Irenebuurt. Niet dan via toevallig e-mailverkeer met buurtgenoten vernam ik hiervan. En dan zo kort van tevoren dat ik een afspraak voor die avond moeilijk kan afzeggen. Het is totaal niet te volgen hoe jullie communicatie gepland is. "Mijn" update Zuidas, waar ik nooit voorkeuren voor heb aangegeven, voorzag hier ook niet in, de laatste is van 1 juni.

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Lieneke, de huis-aan-huis brief hierover wordt vandaag verspreid. Dat is een week later dan de bedoeling was, maar dit heeft te maken met drukte bij het verspreidingsburo. Het is uiteraard niet de bedoeling om de buurt zo kort van tevoren uit te nodigen voor een bijeenkomst, excuses daarvoor.