skip to main content
1 juli: damwand intrillen station Amsterdam Zuid

Tijdens het monitoren van het intrillen van de damwanden constateerden we instabiliteit van metrospoor M1. Om de damwandwerkzaamheden op zaterdag 1 juli af te ronden is het noodzakelijk om dit metrospoor buitendienst te stellen. Aankomend weekend was er door het GVB al een buitendienststelling gepland voor het zuidelijkste metrospoor. Wij hebben daarom toestemming gekregen om zaterdag 1 juli tussen 07.00 en 19.00 uur de damwanden alsnog in te trillen, gevolgd door spoorherstel. We hebben het benodigde materieel kunnen regelen om deze werkzaamheden uit te voeren. 

Ondergrond verzachten met water

Tijdens het inbrengen van de damwanden brengen we water in de grond. Dat verzacht de ondergrond en vergemakkelijkt het intrillen. Bij het spoorherstel maken we gebruik van een stopmachine die het spoor op de juiste plek en hoogte legt. Mogelijk zijn de werkzaamheden in de omgeving te horen. We doen er allen aan om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Hinder voor reizigers

Vanwege werkzaamheden van het GVB heeft metro 50 in het weekend van 1 en 2 juli een aangepaste dienstregeling tussen Isolatorweg en Gaasperplas. Metro 51 (Isolatorweg – Centraal Station) en metro 53 (Gaasperplas – Centraal Station) rijden niet.

Het inbrengen van damwanden, november 2022

Geef uw mening