skip to main content
Werk in april aan nieuw station Amsterdam Zuid

De voorbereiding voor het maken van een tijdelijke GVB Service en Tickets balie zijn in volle gang. De bestaande balie moet van haar plek in de bestaande stationspassage om ruimte te maken voor werkzaamheden die te maken hebben met de vernieuwing van deze passage.

1 en 2 april: trilwerk

Van zaterdag 1 april tussen 7:00 en 21:00 en zondag 2 april tussen 9:00 tot 19:00 uur trillen we een zogenaamde berlinerwand de grond in op het werkterrein tussen de metrosporen ter hoogte van het station. Een berlinerwand is een damwandconstructie opgebouwd uit stalen H-profielen en daartussen stalen platen. Deze H-profielen brengen we trillend aan. Om dit veilig te doen, sluiten we tijdens de werkzaamheden de trapopgang naar metroperron 3. Het afsluiten van de trapopgang kan alleen in het weekend. Alle metroperrons blijven bereikbaar op perronniveau via de trapopgang en de liften.

Tussen de sporen gaat een berlinerwand de grond in

Vijfde dakdeel Brittenpassage

In de week van 12 april gaan we betonstorten voor het vijfde dakdeel van de nieuwe reizigerspassage, de Brittenpassage. We doen dat op ons bouwterrein aan de Arnold Schönberglaan aan de zuidzijde van de A10. Deze werkzaamheden vinden plaatsen tussen 06:00 en 23:00 uur. Na het betonstorten maken we met een vlindermachine het beton glad. Het vijfde dakdeel schuiven we samen met het dakdeel dat al langs de A10 klaarligt komende zomer op zijn plek onder de A10 en de treinsporen. Van 5 tot 14 augustus zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI.

Stalen bekisting wordt volgestort met beton

Te verwachten hinder

Het inbrengen van de berlinerwand gaat gepaard met hinder in de vorm van trillingen en geluid, maar het intrillen van deze stalen profielen veroorzaakt minder geluid dan het inbrengen van damwanden. Op de dag van de betonstort voor het vijfde dakdeel van de Brittenpassage rijdt extra bouwverkeer (120 wagens) via de Parnassusweg naar het bouwterrein aan de Arnold Schönberglaan. Om die reden sluiten we het fiets- en voetpad op de Parnassusweg regelmatig af voor één tot twee minuten, waarbij verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden.

Zie ook:

Geef uw mening