Zuidas Leeft

Douze points voor het groene bouwhek

Wij vroegen u begin december naar uw voorkeur: moeten bouwhekken bekleed zijn met een groene klimplant of met afbeeldingen van bijvoorbeeld het gebouw dat erachter komt? Geen twijfel over de uitslag: het groene bouwhek wint.

Via Twitter, Facebook, Instagram en op de stemzuilen in Zuidas kon u aangeven waarnaar uw voorkeur uitgaat: groene bouwhekken of bouwhekken met een print (met bijvoorbeeld een impressie van het toekomstige gebouw) er op. Bijna 1.500 personen gaven hun mening. Het onderzoekje is inmiddels afgesloten. De uitslag: 76% kiest voor groene bouwhekken en 24% voor bouwhekken met print.

Hoe nu verder?

We gaan op basis van de uitkomsten van deze poll nu verder uitwerken hoe we de  projectontwikkelaars van toekomstige ontwikkelingen kunnen verplichten om een deel van de bouwschutting met klimplant te laten begroeien. Het gaat dan om bouwprojecten die langer dan een jaar duren. Dat verplichten gaat niet van de een op andere dag, dus u moet nog even geduld hebben voordat de eerste groene bouwschuttingen op grotere schaal verschijnen. Maar dat is wel ons doel. Over een langere periode moeten bouwplaatsen in Zuidas geleidelijk aan steeds groener worden.

Dat neemt niet weg dat de prints ook blijven. De zogeheten artist impressions op de bouwschuttingen laten zien hoe het gebouw dat erachter wordt neergezet er uiteindelijk komt uit te zien. Dat vinden wij – en een deel van de stemmers – ook belangrijk. Maar met deze uitslag zullen dat er waarschijnlijk wel minder worden.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

83%Nuttig
5 van de 6 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
7 januari 2018 | 19:26

Kees

Ik zou ook zo graag willen dat er ook stukjes worden open gelaten zodat je de werkzaamheden, vooral natuurlijk in de eerste fase, kunt blijven volgen. Ik vind het interessant om te zien wat er eerst moet gebeuren voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden

Schrijf een reactie
+1