Bereikbaarheid

U was op vakantie, wij maakten de De Boelelaan rijklaar

Het kan weer, met de auto vanaf de Amstelveenseweg richting Zuidas rijden. Geheel volgens planning zijn voor het einde van de vakantie de autorijbanen opgeleverd. De paden voor fietsers en voetgangers zijn in december klaar.

Het westelijk deel van de De Boelelaan moest om twee redenen opnieuw worden ingericht. In de eerste plaats vanwege de aanleg van een nieuw riool, in de tweede plaats om de openbare ruimte bij het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU opnieuw in te richten. Het verwijderen van het oude riool was bepaald geen prettig klusje.

Wesley zet de zaag in het persriool...
...de derrie spuit eruit...
...Wesley is een held

Tramlus

Voor de inrichting van het voet- en fietspad hebben we nog een maand of drie nodig. Tot die tijd kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de noordzijde van de De Boelelaan. We verwachten dat zij in december weer gebruik kunnen maken van de zuidzijde. De De Boelelaan is dan weer klaar – althans voor een aantal jaren. In 2025 verwachten we een nieuwe aanpassing aan de weg, op het moment dat de tramlus (daar waar lijn 24 keert) verdwijnt. Rond die tijd trekken we de tram namelijk door naar station Amsterdam Zuid.

Bomen

We planten nu bomen aan voor het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU. Dit zijn de permanente bomen. Langs de gehele weg komen aan beide zijden bomen.

Foto: Marcel Steinbach

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

7 september 2018 | 11:38

Peter Wessels

Nu alleen nog herbestraten waar nodig want er zitten voor fietsbanden veel te grote hoogteverschillen

Schrijf een reactie
+1
6 september 2018 | 20:26

Cyril

Geweldig! Nu alleen nog het oostelijke stuk van de Boelelaan… wat is het gevaarlijk fietsen daar als je vanuit de VU komt.

Schrijf een reactie
+1