Zuidas Leeft

Films op hoog niveau tijdens VU On The Roof Film Festival

Het VU On The Roof Film Festival, van 3 t/m 6 september 2019, schotelt u een formidabel filmprogramma voor. Maar dat niet alleen. De films worden vertoond op het dak van de Vrije Universiteit. Een filmische ervaring, ook naast het witte doek.

Er is met wat goede wil een verband te leggen tussen de locatie en de films: beide bieden u een blik op de samenleving. De vier films dompelen u onder in de wereldcinema. De thema’s zijn eerwraak, vruchtbaarheidsprogramma’s van de overheid, de kans om alles opnieuw te doen maar dan anders en de onmogelijke verwachtingen ten aanzien van vrouwen.

Programma

Voorafgaand aan het filmprogramma is er vanaf 17.30 uur een open buffet, om 19.00 uur gevolgd door een muzikaal intermezzo. Op woensdag gaat ‘Vrije Schrijver’ Arnon Grunberg in gesprek met regisseur Peter Greenaway over diens film The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover.

Vanaf 20.45 uur worden de volgende films vertoond:

  • Dinsdag 3 september: Divino Amor
  • Woensdag 4 september: The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover
  • Donderdag 5 september: El viaje extraordinario de Celeste Garciá
  • Vrijdag 6 september: Re Loca
Arnon Grunberg: © Sander Voerman Foto: VU.nl

Praktisch

Dak van de Vrije Universiteit, 16e verdieping VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105. Bij regen verplaatst de VU het programma naar binnen. Het VU On The Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, Cultuurcentrum VU Griffioen, Filmtheater Rialto in samenwerking met VUvereniging, Filmtechiek en Il Caffè.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel