skip to main content
Bomen kappen voor herontwikkeling Tripolis

Tripolis bestaat uit drie gebouwen, gelegen tussen het Burgerweeshuispad, de Amstelveenseweg en de A10. Volgende week worden er 4 wilgen en 1 populier gekapt. Ze moeten plaatsmaken voor een bouwterrein. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen de kapvergunning die hiervoor is verleend. Er komen later nieuwe bomen voor terug en waarschijnlijk meer dan de 5 die nu worden gekapt.

Er worden nu 4 wilgen en 1 populier gekapt

Herontwikkeling Tripolis

De gebouwen van Tripolis zijn ontworpen door architect Aldo van Eyck en opgeleverd in 1994. In de plannen voor de herontwikkeling van Tripolis door ontwikkelaar Flow, blijft de huidige constructie behouden. Er komt wel een nieuw rechthoekig gebouw bij, die twee van de drie monumentale torens als het ware overbrugt. Dit gebouw gaat ‘Het Venster’ heten en staat vrijwel parallel aan de A10. Het Venster is bedacht als een gebouw dat ruimte biedt aan een mix van start-ups, scale-ups en grote bedrijven. Ook komt er horeca en krijgen de gebouwen groene, openbaar toegankelijke daken.

Ter voorbereiding op de toekomstige ontwikkeling van Tripolis hebben we in november 2019 al het fiets- en voetpad langs de Amstelveenseweg aangepakt.

Geef uw mening

Maurice

I see that the bicycle and footpath is closed - between the A10 and the Tripolis building (next to Amstelveenseweg metro station). Are you constructing a new on-ramp for the A10 (as per the original plans for the zuidasdok) or something else?