Zuidas Leeft

Fijne nieuwe zaakjes in Zuidas

Nu er steeds meer bewoners komen in Zuidas, neemt de belangstelling van middenstanders om een zaak te beginnen snel toe. We hebben er de afgelopen maanden weer een paar leuke bijgekregen. Goed nieuws voor de bewoners van nu en straks.

Noé

Zin in een exclusief Frans citroentaartje, een authentieke croissant of een ferm gebakken brood? Ga dan naar boulangerie Noé, aan de Mahlerlaan, op de begane grond van het imposante wooncomplex Xavier. We hebben het uitgeprobeerd: wat een lekkere baksels. Bakker Simon Meijssen zat natuurlijk al op het Zuidplein en is niet te versmaden, maar ook Noé is er een om te onthouden. De bakker bakt organisch, duurzaam en volgens grootmoeders recept. Vooral dat laatste proef je.

Pancakes Amsterdam

Verderop op de Mahlerlaan, tussen het Mahlerplein en de Albert Heijn, zit Pancakes Amsterdam. Deze ondernemer heeft meer vestigingen in Amsterdam, maar dit is de eerste in Zuidas. Bent u niet op dieet en heeft u zin in een onvervalste caloriebom, dan is dit het juiste adres. Wij aten de pannenkoek met kaas en spek – ze hebben talloze andere varianten – en die overtuigde. Een aanrader dus, zeker als je trek hebt in iets stevigs.

Foto: Pancakes Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Net open is dit Aziatische restaurant, dat ook al zaken heeft in Oost en in De Pijp. Op de kaart sieren veelal klein hapjes, dus een fan van shared dining komt hier zeker aan zijn trekken. Daarbij is het groot en dat maakt het een goede locatie om met een groep collega’s of vrienden te eten. Is het authentiek Aziatisch eten? Dat niet per se. Maar ach, je toeft er prima in de roze gloed. Happyhappyjoyjoy bevindt zich in onder het Crown Plaza hotel, aan het Gershwinplein.

Foto: Happyhappyjoyjoy

Leonidas

Chocoaddicts hebben ‘m vast al gespot: Leonidas, eveneens in Xavier aan de Gustav Mahlerlaan. Gelukkig is er altijd wel een reden voor een praline: omdat de zon schijnt, omdat het regent, omdat het maandag is. Dat dus. Geen bonbon liefhebber? Niet getreurd. Leonidas beschikt ook over vers gedraaid ijs. En ook voor een ijsje is altijd wel een goede reden te bedenken.

Foto: Hello Zuidas

Bijna open

En dan zijn er nog de zaken waar we reikhalzend naar uitkijken. Als het goed is, zijn ze in de lente te bezoeken. Zo opent The Entourage Group straks vier restaurants in het net opgeleverde nhow Amsterdam RAI hotel. Helemaal bovenin komen Lalo Contemporary Mexican Kitchen & Bar en de Coco Lounge & Bar. Op de begane grond van het hotel vindt u straks The Butcher en Toni Loco.

Ontbijtzaal op de 17de verdieping van het nhow Amsterdam RAI hotel
Ontbijtzaal op de 17de verdieping van het nhow Amsterdam RAI hotel Foto: Marcel Steinbach

Zijn we een zaak vergeten? We horen het graag.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

2 maart 2020 | 22:30

Hannah

Leuke nieuwe zaken erbij! Een goede Italiaan zou ook leuk zijn.

Schrijf een reactie
0
+1
2 maart 2020 | 06:46

Jeste

Het zijn wel weer allemaal hippe “instagramwaardige” winkeltjes en horecagelegenheden. Dat maakt de buurt (en de stad) nog aantrekekkelijker, met nóg hogere woonkosten tot gevolg. Wat nodig is zijn goedkope supermarkten, snackbars en duistere nachtcafés, in een stad van grijs en grauw oostblokbeton met mensen die het zonlicht schwuwen. Dingen waar de welgestelde elite niet van houd.

Schrijf een reactie
4
+1
4 maart 2020 | 00:43

Aron

Dat is altijd zo in nieuwbouw en bij nieuwe winkels. Dat was ook het geval toen de gebouwen in de binnenstad of Plan Zuid voor het eerst verrezen. In de loop van de tijd verloedert dat en worden de zaakjes louche, en komt er wellicht een gentrificatiegolf. Dus tot over 30 jaar.

Schrijf een reactie
0
+1
28 februari 2020 | 19:06

Onno

Ben al een tijdje niet geweest op de Zuidas, maar ik ben een groot fan van frans brood en taartjes: binnenkort maar eens langs dan

Schrijf een reactie
1
+1
28 februari 2020 | 17:41

Ruth Slager

Super!

Schrijf een reactie
1
+1