Zuidas Leeft

Niks te beleven, applaus voor zorgverleners

Zuidas is uitgestorven. Alle horecagelegenheden en bijna alle kantoren zijn gesloten. Maar de bewoners van Zuidas gaven dinsdagavond 17 maart een hartverwarmend teken van leven. Hopelijk hebben de medewerkers van het Amsterdam UMC het gehoord.

Normaal gesproken is het tijdens de lunch druk op straat. Zeker met een beetje mooi weer is het heerlijk om een luchtje te scheppen op het Mahlerplein en het Gershwinplein. Of om even door de Claude Debussylaan te slenteren. Maar gisteren rond lunchtijd trof onze fotograaf Jan Vonk een verlaten Zuidas aan.

De Claude Debussylaan, 17 maart 2020
De Claude Debussylaan, 17 maart 2020
Leegte langs de Parnassusweg
Leegte langs de Parnassusweg
Amsterdam waarschuwt
Amsterdam waarschuwt
Toch maar even fietsen
Toch maar even fietsen

Klaterend applaus

De bewoners van Zuidas daarentegen lieten dinsdagavond opnieuw van zich horen. Eerst was er al de actie om de restaurants een hart onder de riem te steken. Nu staken ze alle hulpverleners stipt om 20 uur een hart onder de riem met een klaterend applaus, net als in de rest van de stad en het land. Ook wij wensen alle zorgverleners heel veel sterkte. En in het bijzonder natuurlijk de mensen van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. De kantoren zijn dicht, ook wij zitten thuis. Maar dat kunnen deze helden van Zuidas zich niet permitteren. Het filmpje is van fotografe Katja Mali.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel