skip to main content
Regenboogtrap naar Zuidplein onthuld

Op social media kon de bestickering van de overkapping van de trap tussen het Zuidplein en de Strawinskylaan al op veel aandacht rekenen, maar nu is het officieel. Om 11.55 uur onthulden wethouder Rutger Groot Wassink en stadsdeelbestuurder Rocco Piers de Regenboogtrap. De bestaande trap heeft met deze nieuwe look ook een nieuwe betekenis gekregen.

Het ontwerp

LHBTIQ+ 

De trap draagt de kleuren van de Progress Pride regenboogvlag. Daarmee wordt de LHBTIQ+-community vertegenwoordigd. LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, intersekse personen en queer personen en anderen die wat betreft hun genderidentiteit, genderexpressie, seksualiteit of hun lichaam buiten de ‘standaardnorm’ vallen. De nieuwe verkapping komt niet uit de lucht vallen: in november 2020 vond een online verkiezing plaats waarbij iedereen een stem kon uitbrengen op drie verschillende ontwerpen. Het winnende ontwerp van Marianne van Lochem is nu te bewonderen.

Geef uw mening