skip to main content
Hoe bouw je een stationspassage? Bekijk het filmpje

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus 2021. Treinspoor 4 en metrospoor 1 zijn weg. De kabels en leidingen daaronder zijn ook verwijderd. Allemaal om de dakdelen (rechts) op zaterdagochtend 21 augustus naar hun plek te kunnen schuiven.

De bouw van de Brittenpassage is het eerste tastbare onderdeel van de complete vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Er gaat de komende jaren nog veel meer gebeuren. Kijk even mee.

Geef uw mening

Maurice

When is the next section ready; and when will it be shifted into place?

Saskia Blaas, Zuidasdok

Hi Maurice, you can imagine that a section of this size will take time to produce and prepare. We will use the coming year to do all sorts of preparations. Big and small. Next summer we will insert foundation piles and make the support structure for the next roof sections. When that's ready we will shift again.

G Besselsen

En dat zonder mondkapjes!

Saskia Blaas, Zuidasdok

Dag G, dat klopt. We werken volgens het protocol 'Samen veilig doorwerken'. Dit is door Bouwend Nederland en Techniek Nederland en in overleg met de ministers van BZK en I&W, bouwbranches en vakbonden vastgesteld. Daarin staat dat voor de bouw en infra geen adembescherming nodig is.