skip to main content
Nachtelijke verkeershinder A10 Zuid

We verleggen in de avonden en nachten kabels en leidingen. Om dit werk veilig te kunnen doen, moet we de spitsstrook sluiten. In de nacht van 29 op 30 maart werkt een lasauto vanaf de spitsstrook. Dan is de oprit S108 (vanaf de Amstelveenseweg) dicht en is er één rijstrook minder beschikbaar.

Waar moet u rekening mee houden?

27-28 maart: beperkte hinder
Wat? Spitsstrook dicht en verkorte oprit S108
Hoe laat? Van woensdagavond 20.00 uur en tot donderdagochtend 05.00 uur.

28-29 maart: beperkte hinder
Wat? Spitsstrook dicht en verkorte oprit S108
Hoe laat? Van donderdagavond 20.00 uur en tot vrijdagochtend 05.00 uur.

29-30 maart: meer hinder
Wat? Spitsstrook dicht, oprit S108 dicht, één rijstrook dicht
Hoe laat? Van vrijdagavond 23.00 uur tot zaterdagochtend 07.00 uur.

Brittenpassage

We werken aan een tweede reizigerspassage voor station Amsterdam Zuid. Deze komt onder alle trein- en metrosporen van het station. Sinds 2019 werken we al aan het dak van deze extra passage. Dat doen we vanaf verschillende werkterreinen, langs de A10 en tussen de metrosporen. Drie delen van het dak hebben we gebouwd vanaf een werkterrein aan de Arnold Schönberglaan. Om daar de dakdelen te kunnen bouwen en vervolgens naar hun plek te kunnen schuiven, moesten we kabels en leidingen weghalen uit de berm van de A10.

Tunnel

De laatste dakdelen vanaf dit werkterrein schoven we in augustus 2023 dwars door de A10 en een treinspoor. Nu zijn we de passage aan het afbouwen, de opening vindt plaats uiterlijk in 2027. Bij die afbouw liggen de verplaatste kabels en leidingen in de weg. En dus brengen we die terug naar waar ze lagen. Dat zal ook niet voor eeuwig zijn, want uiteindelijk verdwijnt de A10 hier in een tunnel. Alle kabels en leidingen komen daar dan in terecht.

Reisadvies van Ask&Go

Vraag een persoonlijk reisadvies bij Ask&GO, via WhatsApp: 085-0659091 of scan de QR-code.

qr-code_AdamZuidas_AskGo_zwartwit

Geef uw mening