skip to main content
Nu uitzicht op ‘niksgebied’, straks op mooie groene Valley

De bijeenkomsten vonden plaats in het clubgebouw van AFC (Amsterdamsche Footbal Club). Buren, wijkagenten, sportparkbeheerders en (potentiële) huurders/kopers van bedrijfsruimtes en appartementen vonden er snel hun weg. Er hingen bouwschetsen en artist impressions van de toekomstige situatie. De geplande bouwfasen  tussen 2017 en 2021 waren weergegeven in een serie tekeningen.

Niksgebied

Bij infostand van de Valley bestudeerden twee buurtbewoners de toekomst van het gebied waarop zij vanuit hun appartementen uitkijken. Hij: ‘Het is nu een “niksgebied”, er is geen enkele samenhang. Ik vind de architectuur van de nieuwe gebouwen gedurfd en heel mooi.’ Zij: ‘Wij kijken straks uit op de Valley, dat is toch prachtig.’

‘De hangende tuinen’

Ook de gemeentelijke stedenbouwkundige Martijn de Wit, verantwoordelijk voor het ontwerp van deze nieuwe buurt, is erg enthousiast over de Valley. ‘Sommigen noemen het al “het gebouw met de hangende tuinen”.’ Maar het draait bij de ontwikkeling van dit gebied niet om de Valley alleen. Er zijn meer markante aspecten, vertelt Martijn: langs de toekomstige Ravellaan (het verlengde van de Mahlerlaan) komt bebouwing met een hoogte van maximaal 80 meter. Langs de De Boelelaan is de bouwhoogte beperkt tot maximaal 50 meter. Er komt een hardloopcircuit van 2,5 km rondom het sportpark. En het park wordt straks gesierd door een nieuw clubgebouw voor AFC, een toegangsbrug, kademuur, een architectonisch hekwerk, en  de toegangsgebouwen van de parkeergarage in de stijl van de Amsterdamse School.

Fascinerend

Bij het paneel dat een indruk gaf van het toekomstige vier sterren-hotel Van der Valk, zei een bewoonster van een serviceflat dat ze geniet van alle bouwactiviteiten. ‘De overlast went hoor. Bovendien: dat weet je als je hier komt wonen.’ Joost de Wit, verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte in dit gebied, vertelde dat het hotel op de begane grond (en een paar lagen daarboven) publieke functies krijgt. Er komt ook een restaurant en congrescentrum.  Met  een fraai uitzicht over de stad. Joost lichtte ook het ontwerp van de openbare ruimte toe van de langgerekte en brede groenstrook die straks het regenwater uit de omgeving opvangt en mensen moet uitnodigen tot het maken van een gezonde (lunch)wandeling.

Artist impression sportvelden AFC

Geef uw mening