Werk voor EMA-kantoor begint

Het bouwrijp maken van de kavel voor het kantoor van het Europese Medicijnenagentschap (EMA) is begonnen. De watergang wordt verlegd. Begin januari start de sloop van het parkeerdek van Cross Towers, de plek van het EMA-kantoor.

Was de komst van EMA naar Zuidas voor 20 november nog onzeker, vanaf nu is het vol gas om het kantoor tijdig gereed te krijgen voor de komst van dit agentschap en zijn medewerkers. We zijn al bezig met het dempen van de sloot achter het parkeerdek. Aan de onderkant van het talud van de A10 wordt een damwand aangebracht, die het mogelijk maakt om een nieuwe watergang uit te graven. Vervolgens gaan we een bouwweg aanleggen voor de afhandeling van al het bouwverkeer dat nodig is voor de sloop en de nieuwbouw.

Van januari tot juli 2018 gaan we het parkeerdek naast Cross Towers aan de Domenico Scarlattilaan slopen. De kavel voor EMA wordt daarna bouwrijp opgeleverd waarna de aannemer aan de slag kan om het nieuwe EMA-kantoor daadwerkelijk te bouwen.

Mogelijke hinder

De sloop van het parkeerdek brengt hinder met zich mee. Uiteraard zullen we ons, samen met de aannemer, inspannen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Verder brengen wij de damwand (ten behoeve van de watergang) aan met een geluids- en trillingsvrije techniek. Mocht blijken dat de onderste lagen van de bodem te hard zijn en er voor de laatste meters extra kracht nodig is om de gewenste diepte te bereiken, dan zijn we genoodzaakt om de wanden door middel van trillen op de juiste diepte te brengen. Deze techniek geeft meer kans op overlast.

Het bouwverkeer zal in eerste instantie aan- en afrijden via de bouwweg langs de Spoorslagsloot. Tijdens het aanbrengen van de damwand en het graven van de nieuwe sloot zal dit vanwege de beperkte ruimte tijdelijk niet mogelijk zijn. Het verkeer zal dan aan- en afrijden via de Vivaldistraat en Barbara Strozzilaan.

Werktijden

Er wordt tijdens reguliere bouwtijden (van 07.00uur tot 19.00 uur) gewerkt.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

88%Nuttig
15 van de 17 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
13 december 2017 | 12:28

Bobis

This is really embarrassing, the construction works haven’t even started yet and the claim that EMA’s business continuity needs will be met were all fake. Dutch government didn’t even bother about the fact that Amsterdam is lacking housing and locals are protesting against the expat ‘invasion’ and EMA’s staff coming to live there… This is what happens when politics are put first and the EGO is bigger than the common sense.

Schrijf een reactie
2
+1