skip to main content
SUD gaat de lucht in

Slokker Bouwgroep Almere startte het werk aan SUD op 20 juni 2018, in opdracht van ontwikkelaar COD. Het appartementencomplex in Kop Zuidas (tegenover restaurant Happy Italy) krijgt een parkeerkelder voor 47 auto’s. Daarvoor moest onder de grond eerst een bouwkuip worden gegraven, afgebakend door damwanden.

Damwanden verwijderen

Het werk onder de grond is nu zo ver gevorderd dat de aannemer de damwanden gaat verwijderen. De keldervloer is nu af en ook de begane grondvloeren zijn gestort. Slokker gaat daarom vanaf 6 februari 2019 de aanwezige damwanden rond het gebouw verwijderen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting vijf dagen in beslag nemen en starten elke dag om 07.00 uur.

Wat merkt u ervan?

De machine die de damwand al trillend uit de grond trekt, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast zal het fietspad op de Zuidelijke Wandelweg op diverse korte momenten afgesloten zijn, uit veiligheidsoverwegingen. Twee verkeersregelaars zijn ter plekke om het fietsverkeer langs het werk te leiden. Uiteraard zijn de werkers afhankelijk van het weer. Als er bijvoorbeeld vorst in de grond zit, moet het werk naar een later tijdstip worden verzet.

Geef uw mening

Kees de Vries

Vreemde foto- van de verkeerde hijskraan (deze staat er voor het Cordaan -project) en van Sud is werkelijk niets te zien. Als een foto met de goede hijskraan was gemaakt, had je idd. kunnen zien dat er nog niets staat.

adri burgmeijer

het project wordt aangekondigd als 'energiezuinig', maar daarover wordt helemaal niets toegelicht!

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Adri, Energiezuinig houdt in dat het gebouw zo ontworpen is dat het gebruik van energie zo veel mogelijk beperkt wordt. Bijvoorbeeld door goede isolatie. Ook wordt veel energie duurzaam opgewekt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van PV-panelen en een warmte-koude opslag in de bodem.

r vd paverd

hoe hoog gaat het worden?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Het gebouw loopt in hoogte op vanaf de Zuidelijke Wandelweg richting zuiden naar de A10, om zo goed aan te sluiten bij de bestaande bebouwing. Aan de Zuidelijke Wandelweg wordt het gebouw ongeveer 15 meter hoog, op de zuidwesthoek (het hoogste punt) ongeveer 25 meter.