skip to main content
Stevig aan de slag met openbare ruimte Kop Zuidas

De weg tussen Crossover en The Newton wordt nu nog gebruikt voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen. Van 12 tot 23 december 2022 verwijderen we deze bouwweg, om zo aan de slag te kunnen met het aanleggen van de openbare ruimte rondom de woongebouwen. Dat begint met het bestraten van de trottoirs en de rijbaan op de plek van de gesloopte bouwweg. Het bouwverkeer rijdt dan tijdelijk via de Gaasterlandstraat. Als het werk in mei 2023 gereed is, is de Gelrestraat in een klap enkele tientallen meters verlengd en kan de bouwlogistiek weer via deze route.

Groenstrook

In februari 2023 starten we bij Crossover ook met het aanbrengen van watervertragende groenstroken en het planten van bomen en groen, om stap voor stap toe te werken naar het voorplein – de groene entree van de buurt tussen Crossover en Terrace Tower. De vernieuwde openbare ruimte rondom Crossover en The Newton is in oktober 2023 gereed.

Hogelandplein

Met aannemer Rots werken wij ondertussen hard aan de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe Hogelandplein. We hebben samen met de aannemer de afgelopen periode wel flinke stappen gezet, maar op dit moment zijn de start- en opleverdatum nog niet bekend.

Kop Zuidas

Aan de oostelijke rand van Zuidas ligt Kop Zuidas. Het gebied tussen de Europaboulevard, de A10, begraafplaats Zorgvlied en de Zuidelijke Wandelweg, ontwikkelt zich tot een buurt waar zowel gewerkt als gewoond kan worden. Zo komen er in 2023 met de oplevering van Crossover (voor de zomer 2023) en The Newton (eind 2023) zo’n 230 woningen bij. Ondertussen werken we aan de oplevering van het Hogelandplein en komt er even verderop een groene entree. En met de sloop van gebouw Old School ontstaat ruimte voor woningen en een parkje.

Geef uw mening